Binnen 48 uur een Finance Interim Manager voor jouw opdracht? Hoe lukt het ons in zo korte tijd die perfecte match te vinden?

Van origine is Interim Management een snelle en opportunistische markt. “Het draait om het kennen van je netwerk en precies weten wie wanneer beschikbaar komt,” zegt Guy Verdult, Partner LIME InterimConnection. “Interim opdrachten komen vaak adhoc, zeker binnen de financiële discipline.”


“Er is een spontane audit, een transitie, een overname, een vervanging, er moet tijdelijk extra hulp komen om groeiambities te faciliteren. Allemaal situaties die voor een financiële afdeling buiten de dagelijkse routine vallen.”


Buiten de gebaande paden?

Planning en werkzaamheden van financiële afdelingen draaien om de maand- en jaarafsluitingen en de rapportage en analyse hierop. Allemaal strak in het jaar georganiseerd. Een disbalans in personele capaciteit zet extra druk op toch al drukke medewerkers.


Interim Management op het juiste moment zorgt voor ruimte

Ruimte voor het team om de reguliere cijfers en rapportages op te leveren, ook al is er, bijvoorbeeld vanuit de directie, behoefte aan extra inzicht of mankracht.


Gebruik van directe en indirecte netwerk

LIME InterimConnection heeft een groot netwerk aan interim professionals. Wij noemen dit ons directe netwerk en weten precies waar welke interim manager zit en wanneer zijn of haar opdracht afloopt.


Naast dit directe netwerk van interim kandidaten zijn onze dedicated consultants elke dag bezig nieuwe relaties te leggen, via persoonlijke gesprekken met gegadigden, opdrachtgevers of andere geïnteresseerden. Wij houden zeer nauw contact met de interim markt en brengen potentieel in kaart uit dit indirecte netwerk.


Hoe gaat het zoekproces naar een interim kandidaat bij LIME in zijn werk?


1. Interim verzoek. We worden gebeld met de vraag of we, as soon as possible, kandidaten beschikbaar hebben. Vanaf dat moment denken we mee en adviseren we over het juiste profiel en hoe het zoekproces aan te pakken.


2. Scan directe netwerk. Ons directe netwerk bestaat uit ruim 10.000 finance professionals. We zien in onze database precies wie een succesvol trackrecord heeft opgebouwd. Dit directe netwerk scannen we op beschikbaarheid, competentieprofiel, kennis en expertise.


3. Scan indirecte netwerk. Ook verkennen we opties van interim professionals die bij ons in de 2e lijn bekend zijn. Ons indirecte netwerk is in feite het netwerk van ons directe netwerk (vergelijk het met LinkedIn, waarbij je precies ziet wie uit je directe 1ste connectie je kan introduceren bij iemand met wie je een 2e graads contact hebt). Bij een specialistisch verzoek zetten we de kennis en kunde van ons directe netwerk in om in hun netwerk net die passende interimmer te vinden.


4. Terugkoppeling opdrachtgever. Binnen 48 uur na ontvangst van de interim aanvraag bespreken we samen met de opdrachtgever ten minste drie kandidaten. Deze zijn dan al getoetst op inhoudelijke ervaring, branche- en/of systeemkennis en andere specifieke skills.


5. Selectie proces. Na een selectie van de voorkeurskandidaten plannen we een kennismakingsgesprek in. Bij voorkeur op zeer korte termijn om de kandidaten voor de opdrachtgever beschikbaar te houden.


6. Start interim manager. De opdrachtgever kiest. Wij regelen de complete administratieve afhandeling. Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever is de interimmer dezelfde week, na de interim aanvraag, up and running.


Lees ook onze blog over wat je als CFO voorbereidend kunt doen om het zoekproces naar een interimmer te laten slagen.


Bel of mail ons voor een kennismakingsafspraak!


Deel: