Deel 3 Private Equity Dossier. Toekomst van de private equity branche, glazen bol of reële verwachtingen?

Vorige week lazen we dat de private equity branche inmiddels een stabiele factor is van de Nederlandse economie. Wat wil de branche verder nog bereiken?

Duurzame waardecreatie

Natuurlijk zitten private equity bedrijven niet stil. Zo hebben meer dan 1400 bedrijven waar ongeveer 380.000 (10% van de totale werkgelegenheid in Nederland) mensen werken een participatiemaatschappij als aandeelhouder. Het gros van de ondernemingen heeft een duurzame waardecreatie strategie voor ogen. Het doel? Het bedrijf waarin geïnvesteerd wordt met winst te verkopen. Gemiddelde investeringshorizon? 5-7 jaar.

Groeipijnen

Dat dit soms gepaard gaat met groeipijnen, nemen van moeilijke beslissingen (die al jaren door zittend management voor zich uit werden geschoven) of andere impopulaire koerswijzigingen, is een feit. Komt het bedrijf er beter uit? Vaak wel.

7x-formule gekraakt

Waar de 7x-formule het best bewaarde geheim is in food & beverage land, zijn de 7 kansen voor senior finance professionals bij private equity bedrijven dat misschien wel voor de financiële sector.

Covey onderscheidt in zijn model (zie onderstaand): 7 habits of Highly Effective People. Kunnen we naar aanleiding van zijn model èn op basis van de 7 financieringsvormen van private equity kernkwaliteiten pinpointen die je als finance professional nodig hebt om succesvol en effectief te zijn in de private equity sector?

Je leest het volgende week.

Deel: