Kees-Jan Schipper van ondernemer in de food branche naar partner bij LIME Search

We leren veel mooie bedrijven door en door kennen en adviseren CFO’s, het management en directies bij het maken van de juiste keuzes. Daarnaast zijn we volledig op de hoogte van de ambities van Finance professionals, maar wie zijn wij zelf eigenlijk?

Deze keer spreken we Kees Jan Schipper, partner bij LIME. Vanuit een warm ondernemersgezin gestart in Sales, later de stap gemaakt als ondernemer in de food branche en nu partner bij een executive search bureau. ‘Ik focus me nu op de mens i.p.v. op een product, een prachtige stap waarbij ik in mijn kracht sta.’

Je komt uit een echt ondernemersgezin, kun je ons eens meenemen in jouw carrièrepad?

Ik kom uit een warm ondernemersgezin. Na 10 jaar bij grote commerciële organisaties gewerkt te hebben, begon het ondernemen bij mij te kriebelen. Ik startte als ondernemer in de food branche en na een aantal jaar miste ik het contact met ‘de mens’ in mijn werk. Ik was vooral bezig met het operationele gedeelte rondom een product en ik miste waar ik echt energie van krijg: connecten met mensen.

Uiteindelijk heb ik het besluit genomen om uit die onderneming te stappen. Via een van de founders kwam ik bij LIME Search terecht en kon ik weer oppakken waar ik echt goed in ben: sales, netwerken en relatiebeheer binnen een financieel netwerk in een persoonlijke- en kleinschalige organisatie. Inmiddels ben ik nu bijna twee jaar partner bij LIME Search en verantwoordelijk voor de groei van onze Interim-activiteiten.

Waarom Executive Search?

Binnen Executive Search ligt de focus puur op de mens. Je netwerk is daarbij essentieel en waardevol. Ik geniet ervan om continue in contact te zijn met mijn netwerk; dat te vergoten, verdiepen en oprecht verder te helpen. Uiteindelijk is Executive Search een combinatie van oprechtheid, nieuwsgierigheid, drijfveren en commercie. Die combinatie spettert voor mij!

Jij en je team zijn verantwoordelijk voor de Interim tak binnen LIME Search. Wat maakt Interim-Management anders?

Interim is een wat snellere business dan de search voor permanente functies. Wij hebben vaak te maken met een acute behoefte vanuit de klant die binnen een paar dagen ingevuld moet worden. Het is iets opportunistischer, waarbij het nog meer draait om het opbouwen en goed onderhouden van een kwalitatief netwerk. Een netwerk waarbij je naast de kwaliteiten, kennis en ervaring ook de soft-skills van kandidaten kent. Je bent eigenlijk continue bezig met het onderhouden van en in contact staan met je netwerk.

Door de snelheid van de vraag en de urgente behoefte heb je geen tijd om uitgebreid ‘te searchen’. Je moet gelijk weten wie er binnen het netwerk geschikt is voor de klus én per direct beschikbaar is.

Team Interim Management voor finance professionals

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots dat we met LIME Interim een mooie, stabiele groei hebben laten zien de afgelopen vijf jaar. Zowel qua opdrachten en kandidaten in ons netwerk, als de groei van ons team. We zijn inmiddels een volwaardige club binnen LIME en ook een kwalitatieve partner voor onze opdrachtgevers. Daarnaast ben ik zeer trots op onze bedrijfscultuur. We hebben een sterke onderlinge band en doen veel aan teambuilding activiteiten. We kunnen op elkaar bouwen en zijn echt een vangnet voor elkaar. Een uitzonderlijke club mensen met veel energie. Heel bijzonder om te zien en te hebben.

Hoe is de sfeer bij jullie op kantoor?

We hebben een open, gezellige en vooral down-to-earth sfeer op kantoor. We zijn heel toegankelijk en doen veel samen. Zo werken we altijd in tweetallen aan een opdracht en organiseren we veel leuke activiteiten intern. Het blijft ‘mensen-business’ en lopen zaken dus soms ook anders dan je had bedacht. Wat ons typeert, is dat we altijd blijven doorzetten en niet zomaar opgeven. Doorzetten op een gemoedelijke en eerlijke manier.

Waar word je blij van?

‘When the magic happens’. Wanneer die ene klik valt en de klant en kandidaat echt matchen en elkaar volledig versterken. Daar gaan we iedere dag weer voor. Daar kan ik echt van genieten.

Wat had je eerder in je carrière willen weten?

Niet zo veel eigenlijk, misschien had ik wat meer en eerder mogen durven. Eerder mijn gevoel volgen en risico’s nemen. Maar tegelijkertijd brengt alles wat ik heb ervaren en meegemaakt me tot waar ik nu sta. Als je naar je hart luistert, beland je op de goede plek. En dat is precies waar ik nu ben.

Ben je benieuwd hoe het is om bij LIME Search als Consultant aan de slag te gaan? Stuur dan een mail naar Sjoerd Tijssen (s.tijssen@limesearch.nl) voor meer informatie.

Deel: