LIME Indian Summer Weken | Verzilver je vakantievibe | Tips!

Vorig jaar introduceerden we de LIME Indian Summer weken. Weken waarbinnen we bij LIME extra aandacht en tijd besteden aan verkennende gesprekken met (potentiële) kandidaten. Ook dit jaar geven we in september ruim baan aan geïnteresseerden. Vorige week kondigden wij het al aan; 4 tips om je vakantievibe te verzilveren.


Tip 1: Beweeg!

Het is geen geheim dat je je door te bewegen goed gaat voelen, nieuwe ideeën krijgt en afstand neemt van tobberijen die je achter je computer plagen. Daarnaast is de buitenlucht heilzaam en zorgt voor frisse inzichten. Door het bewegen van je lichaam zelf kom je bovendien meer in het nu en dàt werkt stress verlagend.


Kom je moeilijk op gang? Het helpt om jezelf een sportief doel te stellen. Fietsen naar werk, drie x in de week rennen en je inschrijven voor een runnerswedstrijd. Allemaal hulpmiddelen om je gedrag te veranderen.


Tip 2: Update!

Werk je cv bij en zorg dat je curriculum er actueel bij staat. Staan de cursussen en opleidingen erop die je de afgelopen jaren hebt gevolgd? Kloppen de verantwoordelijkheden in je beschrijving nog met wat je doet? Schrijf ook eens op waar jij voor staat, in één zin. Dat wordt je ‘headline’, zet die meteen in je LinkedIn samenvatting. Wie weet welke headhunter jou met een interessant voorstel gaat benaderen.


Hier vind je een link naar een voorbeeld format van een CV dat wij bij LIME gebruiken.


Tip 3: Groei!

In kennis en kennissen. Of te wel, vergroot je netwerk. Ga naar een interessant Alumni-event van je oude universiteit. Bezoek een congres over een onderwerp dat je boeit. Misschien juist een die niets met je dagelijkse werk te maken heeft. Juist een masterclass of leergang die niet direct iets met de inhoud van je functie te maken heeft brengt je op ideeën waar je zelf niet op komt.


Houd voor upcoming LIME Events; LIME Café en CFOonLIME onze site in de gaten.


Tip 4: Evalueer!

Taxeer je huidige job op pro’s en con’s. Wat vind je top aan je baan en wil je in een volgende fase van je carrière terugzien? Kijk kritisch waar je vanaf wilt. Zijn dat dingen waar je nu zelf iets aan kan doen? Inkopper: maar dòe dat dan.


Aan de andere kant, tegen welke zaken loop je al jaren aan? Cultuur, werkwijze, mentaliteit kunnen hardnekkig zijn en misschien niet meer bij jou als persoon passen. Ben eerlijk, als je het niet kan veranderen is het misschien tijd om actie te ondernemen.


Heb je moeite deze afwegingen in je eentje te maken? Onze consultants zitten klaar structuur aan te brengen in je wensen en talenten en zijn ook in staat je een spiegel voor te houden en je verwachtingen naar een reëel niveau te brengen.


Neem meteen contact met ons op!

Deel: