LIME Indian Summer Weken: Regisseren van je resources? In vijf stappen naar een succesvolle samenwerking met je searchpartner.

In de laatste posts gaven we tips hoe kandidaten de Indian Summer Weken benutten en tot actie komen. De komende twee blogs geven aandacht aan hoe je als opdrachtgever het meeste haalt uit een samenwerking met een externe search partij.


Best in class

Je hebt een open positie, sterker nog je hebt er wel meer. Maar voor deze ene heb je echt een topper nodig, een gamechanger, een schaap met vijf poten, dè best in class financial, controller of treasury expert. Er hangt veel van af. De functie moet snel en geruisloos ingevuld. De druk van de directie is opgevoerd en als je niet rap met een klapper komt loopt het bedrijf orders en omzet mis, ruiken aandeelhouders onraad en raken overige medewerkers overbelast.


Two way street

Kortom, je belt een gespecialiseerd bureau. Omdat het een key profiel is heb je een ruim budget meegekregen. Je zou wel gek zijn als je niet het allerbeste verwacht van het search bureau. En dat weet jouw search consultant dus die staat ook op scherp in het opdrachtgesprek.


Waarom is het dan soms toch zo moeilijk om dàt wat je zoekt in de ideale kandidaat onder woorden te brengen? En waarom blijkt het vaak achteraf dat je kritischer had moeten zijn op je HR afdeling en het statische functieprofiel. Wat kan jij doen om de search consultant met precies de juiste informatie te voeden? Zodat hij met de best mogelijke optie komt die jou de minst mogelijke moeite kost.


Waar zit het BEP?

Kortom: waar zit het Break Even Point in informatie verstrekken aan een search consultant? Lees volgende week hoe je in vijf stappen je opdrachtgevergesprek next level brengt.

Deel: