SLOT | LIMECAREERINDEX | THE RESULTS | TIPS

Als afsluiter van de LIMEcareerINDEX 2018 drie concrete tips voor organisaties.


1. Toekomstbestendigheid

Onze respondenten (>92%) blijken graag te werken voor organisaties of afdelingen met een heldere toekomstvisie. Dat geeft hen inzicht of er een fit is met hun eigen waarden. Èn of ze wat toe te voegen hebben. Zo toetsen ze de impliciete doorgroeimogelijkheden en of er meer uitdaging in de functie zit. Maar wat betekent dit? En weet jij dit van je huidige werknemers?


Stel jezelf bijvoorbeeld vragen over de acht ingrediënten van je onderneming. Dit zijn: bestaansrecht, businessmodel, waardecreatiemodel, cultuur, partnerships, creativiteit, communicatie en delen. Zo maak je een foto van hoe je wil dat de organisatie eruit ziet. Betrek je in dit toekomstbestendig beeld de medewerkers dan wordt het nog breder gedragen.


Tip: als leidraad gebruik je hiervoor het 8 Ingrediëntenmodel van Hollander en van Wersch.


2. Nu toeslaan

Financials (84%) staan te trappelen om over te stappen. Het lijkt erop dat er veel potentiële beweging en overstapbereidheid in de markt zit. Dat is mooi als jij met je bedrijf wil groeien en juist nu ambitieuze aanvulling nodig hebt binnen je financiële afdeling.


Maak van jezelf een aantrekkelijke werkgever en walk your talk. Belangrijke voorwaarden voor high potentials zijn of er voldoende uitdaging is en hoe die uitdaging eruit ziet. Ook de bedrijfscultuur en hoe jullie graag met elkaar samenwerken is een afweging bij hun overstap. Het zijn vooral de ‘softe’ kenmerken waarmee je passende medewerkers naar je toe trekt en aan je bindt.


Tip: Check hier de top redenen voor financials om over te stappen.


3. Adieu one size fits all - werving

Waar leg je de nadruk op bij het opstellen van een profielschets? Maak slim gebruik van de verschillen tussen onder andere leeftijdscategorieën of gevraagde positie bij het opstellen van profielschetsen. Uit de CareerINDEX blijken verschillen, bijvoorbeeld in redenen om voor een nieuwe organisatie te kiezen, als je kijkt naar de leeftijd van de respondenten.


Tip: Pas doelgroepsegmentatie toe in je profielbeschrijving met onderstaand segmentatieoverzicht op basis van leeftijd opgesteld met behulp van uitkomsten uit de LIMECareerINDEX2018.


Segmenteren op leeftijd


 • 30 jaar: 2e fase loopbaan, single/samen no kids, werk nr.
  Naast heldere toekomstvisie en type mens en cultuur zijn het vooral de primaire arbeidsvoorwaarden die de doorslag geven bij het kiezen voor een nieuwe organisatie.
 • 30-40 jaar: 3e fase loopbaan, start gezin
  Naast heldere toekomstvisie en type mens en cultuur is het vooral de afstand van de werklocatie die de doorslag geeft bij het kiezen voor een nieuwe organisatie.
 • 40-50 jaar: 4e fase loopbaan, gezin staat, focus bezinning, doorgeven kennis
  Naast heldere toekomstvisie en type mens en cultuur is het vooral affiniteit met product/dienst dat de doorslag geeft bij het kiezen voor een nieuwe organisatie.
 • 50+ kids uit huis
  Naast heldere toekomstvisie en type mens en cultuur is het vooral affiniteit met product/dienst dat de doorslag geeft bij het kiezen voor een nieuwe organisatie.


Wil je een print van de LIMEcareerINDEX 2018 ontvangen? Stuur een mail naar e.heijs@limesearch.nl

Deel: