Succesfactor 2: Hoe weet ik of een interim professional zichzelf terugverdient?

Je mag ervan uitgaan dat een interimmer gemiddeld 15-20% meer kost dan een medewerker in loondienst. Echter weeg daartegenover de relatieve en flexibele voordelen ten opzichte van personeel met een vast contract.


  1. Geen verdere werkdruk op het bestaande medewerkersbestand.
  2. Specifieke klus is belegd en wordt afgerond.
  3. Contract is flexibel en afgebakend.
  4. Niet doorbetalen bij ziekte of vakantie.
  5. Geen sociale lasten cq. premies.


Door te werken met een gerenommeerd en gespecialiseerd bureau zoals LIME InterimConnection koop je bovendien een aantal indirecte voordelen in. Zo is de screening geborgd. De meeste interim professionals kennen de LIME Interim Consultants persoonlijk. Er is in veel gevallen reeds gezamenlijk ervaring opgedaan bij eerdere opdrachtgevers. Dit bespaart tijd in het selectieproces.


Daarbij verzorgt LIME intervisie, counselling en tussentijdse evaluatie momenten, die leggen dus geen druk op jouw HR afdeling. Een interim manager aangesloten bij een bureau als LIME InterimConnection vindt daar bovendien een vangnet en netwerk van andere interimmers. Verder heeft het bureau een Eagerness to Succeed. Ze hebben een naam hoog te houden en gaan op zoek gaan naar oplossingen wanneer een uitdaging zich aandient.


Terugverdien tip: Heb je weleens gedacht aan de inzet van een interim kracht ter preventie van langdurige uitval van een medewerker. Bijvoorbeeld door een overbelaste manager te ondersteunen.


Wil je ook een interim manager (preventief) inzetten? Wij laten je graag zien hoe dit in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op met Guy Verdult.


Volgende week lees je op onze site hoe je de interim manager strategisch begeleid met behulp van het Model van Tuckman.

Deel: