Van top hockeycoach naar executive search: Alexander Cox maakt carrièreswitch

Alexander Cox, voormalig Nederlands hockeycoach, start per juni als consultant bij LIME Search – een executive search bureau gespecialiseerd in senior finance professionals.

Alexander heeft een indrukwekkende carrière als hockeycoach achter de rug. Met onder andere als hoogtepunten: Olympisch goud in 2012 met het Nederlandse damesteam als assistent-Bondscoach en landstitels als hoofdcoach in 2017 en 2018 met de heren van Kampong. Na ruim 17 jaar coachen, besloot hij aan een nieuwe uitdaging te beginnen als consultant bij LIME Search.

In deze functie is zijn expertise als coach op topniveau van onschatbare waarde. Waar hij eerder het beste uit zijn spelers wist te halen, zal hij nu getalenteerde senior finance professionals naar de juiste plek begeleiden.

Cox: “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en vaardigheden als coach over te dragen naar het bedrijfsleven. Om een optimale match te maken tussen professionals en opdrachtgevers,

kijk ik verder dan alleen kennis en vaardigheden. Vaak zijn indicatoren als karakter, aanpassingsvermogen en collegialiteit véél belangrijker voor succes.”

LIME Search is trots om Alexander Cox te verwelkomen als nieuwe teamlid. “We zijn blij dat Alexander bij ons als consultant aan de slag gaat en weten zeker dat hij een enorm waardevolle bijdrage zal leveren – zowel aan onze klanten als aan ons team”, aldus Emile Ipenburg, partner bij LIME Search.

Over LIME Search, Finance Executive Search en Interim Management bureau

Wij zijn LIME, partner van Finance Executives en organisaties die vooruit willen. We zijn de business partner, coach en adviseur voor de senior Finance-community in Nederland. We geloven in de kracht van doen waar je energie van krijgt en altijd dichtbij jezelf blijven – juist in je werk. We richten ons op permanente en interim-posities met een salarisniveau van €100.000 tot €300.000. Denk hierbij aan: CFO; Finance Director; Business Development of Business Intelligence/Data Analytics Manager.

Deel: