​Wat kan je als CFO doen aan een geslaagd zoekproces? Zelfs àls je interim kandidaten in je netwerk hebt.

Laten we wel wezen.

Als CFO heb je echt wel wat beters te doen.


Wat beters dan in de gaten te houden bij welk bedrijf de beste finance interim professional zit. En dan ook nog precies die. Ja, die met exact de juiste kwaliteiten en de juiste specialisaties die nodig zijn voor jouw nijpende vraagstuk.


Wist je dat, om tot de perfecte match te komen jij geen interim netwerk hoeft warm te houden. Ieder zijn vak en laat dit nou precies de expertise zijn van LIME InterimConnection.


Wel kan je als ondernemer, directeur of manager van een financiële afdeling veel doen om, voor de nood tè hoog wordt, vlug op te schalen.


Doe alvast voorwerk


1. Check personele planning

Het klinkt als een open deur, maar breng in ‘rustiger’ tijden risicogebieden binnen de afdeling in kaart. Kijk, bijvoorbeeld als de jaarplanning toch onder de loep licht, wat de drukste periodes zijn. Hoe zit je in je personele bezetting rond de maand- en jaarafsluiting? Of weet je nu al dat er een langdurig verlof aan zit te komen? Staan er projecten op de agenda die extra werkdruk meebrengen?


2. Beschrijf takenpakket

Formuleer zo duidelijk mogelijk de taken van de interimmer. Bepaal vooraf de succesfactoren van de opdracht. In de meeste gevallen blijkt een interim manager zichzelf terug te verdienen. Jij kan dit stimuleren en positief beïnvloeden. Beschrijf voor het inhuren de opdracht. Formuleer de specifieke kennis en ervaring die nodig is. Bijvoorbeeld om een project afgerond te krijgen dat kosten reduceert of andere toegevoegde waarde, zoals margeverbetering. Zo haal je alles eruit wat erin zit.


3. Maak een kostenschatting

Bedenk alvast wat een interim kracht mag kosten. Inclusief het kostenrisico van te lang doorgaan zonder extra hulp. Een interim professional creëert meerwaarde. Hoe duidelijker de KPI’s vooraf benoemd zijn hoe beter je achteraf je return on investment in beeld brengt. Denk hierbij ook aan impliciete factoren zoals rust op een afdeling, afronden van een langlopend, energie en resource vretend project of de afdeling door roerige tijden leiden.


Investeer


1. Selecteer een preferred supplier

Investeer alvast in de relatie met een interim managementbureau dat bij jouw organisatie past. Wacht niet tot je, door tijdsgebrek en externe druk, genoegen moet nemen met het eerste de beste bureau. Voer alvast eens een kennismakingsgesprek met een aantal gerenommeerde partijen, zoals bijvoorbeeld LIME InterimConnection.


2. Ontvangst met open armen

Nodig ons alvast een keer uit om bij jou de bedrijfsprocessen goed te bekijken, ook als je misschien nog geen concrete opdracht hebt. Zo heeft je persoonlijke consultant, wanneer snelheid gewenst is, al een goed beeld van jouw organisatie.


3. Geef prioriteit aan

Tijd is bij het vervullen van interim opdrachten de bottleneck. Geef daarom het zoekproces prioriteit. Dit doe je door frequent contact te houden met jouw consultant gedurende het gehele proces. Je mag vanzelfsprekend verwachten dat de consultant hetzelfde doet. Zo vinden jullie de beste interim kandidaat op de meest efficiënte en effectieve wijze.


LIME als One-Stop-Shop?

LIME begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste persoon op de juiste plek te hebben, permanent of interim. De relatie is er al, wij zijn je One–Stop–Shop voor de invulling van àlle Finance posities.


Wij komen graag een keer kennismaken. Mail of bel ons!

Deel: