​Regisseren van je resources? In vijf stappen naar een succesvolle samenwerking met je externe search partij.

Je hebt een vacature, sterker nog je hebt er wel meer. Maar voor deze ene heb je echt een topper nodig, een gamechanger, een schaap met vijf poten, dè best in class financial, controller, treasury expert. Er hangt veel van af. De functie moet snel en geruisloos ingevuld. De druk van de directie is opgevoerd en als je niet rap met een klapper komt dan loopt het bedrijf orders en omzet mis, ruiken aandeelhouders onraad en raken overige medewerkers overbelast.

Kortom, je belt een gespecialiseerd bureau. Omdat het een key profiel is heb je een ruim budget meegekregen. Je zou wel gek zijn als je niet het allerbeste verwacht van het search bureau.

Maar waarom is het dan toch zo moeilijk om dàt wat je zoekt in de ideale kandidaat onder woorden te brengen? En waarom blijkt het vaak achteraf dat je toch kritischer had moeten zijn op je HR afdeling en het statische functieprofiel. Wat kan jij doen om de search consultant met precies de juiste informatie te voeden? Zodat hij met de best mogelijke optie komen die jou het minst mogelijke moeite kost?

Share: