Business Controller

De organisatie

Assessio is een van de grootste leveranciers van (e) assessments in Scandinavië en Nederland. De organisatie streeft ernaar bij te dragen aan een effectieve en eerlijke arbeidsmarkt waarin iedereen op gelijke, relevante voorwaarden wordt beoordeeld. Assessio’s digitale producten en oplossingen, veelal software-as-a-service (SaaS), helpen hun klanten om effectieve, eerlijke en transparante keuzes te maken in wervings- en ontwikkelingsprocessen. 
De huidige omzet is ongeveer €21 miljoen met 100 toegewijde medewerkers. Alle medewerkers van Assessio delen dezelfde visie van "Zero Talent Waste". 

In 2019 heeft Main Capital geïnvesteerd in Assessio om de groei van het bedrijf verder te ondersteunen en een actieve buy-and-build strategie te faciliteren. Assessio levert hun diensten in Nederland via HFM Talent Index (overgenomen in 2019) en Eelloo (overgenomen in 2021). De actieve groeistrategie gaat hand in hand met de noodzaak om een “future proof” finance en business control structuur te bouwen. Daarom zijn wij nu op zoek naar een gedreven Business Controller voor Nederland.
 

“With the acquisition of Eelloo, the Assessio Group takes its next step towards becoming northern Europe’s largest e-assessment company. The strategic combination of companies in the Assessio Group is an integral part of our growth journey and with Eelloo, we add a unique competence and solution that is based on the employee perspective in a completely new way,” said Pär Cederholm, CEO & Partner at the Assessio Group"

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je hebt een masterdiploma in Business, Finance, of een ander aanverwant vakgebied;  
  • Je hebt een achtergrond die business en technologie combineert, wat je in staat stelt om je technische vaardigheden te gebruiken om data om te zetten in inzichten op een schaalbare en reproduceerbare manier;
  • Je bent een ervaren analist/ controller (6-8 jaar ervaring) die zelfstandig kan werken en prioriteiten kan stellen op basis van impact;
  • Ervaring in SaaS business, e-commerce of online business heeft de voorkeur;
  • Je hebt een flexibele en ondernemende mindset; bereid om die 'extra mile' te lopen;
  • Je hebt ervaring met forecasting en het maken/werken met P&L's;
  • Goed inzicht in boekhouding; 
  • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Het functieprofiel

Deze functie is een prachtige kans voor een ervaren finance professional die niet alleen met cijfers wil werken maar ook waarde wil toevoegen aan het bedrijf. Als Business Controller fungeer je als de Business Partner voor de Managing Director en het Group Finance team. 
Je bent in staat om externe en interne data om te zetten in waardevolle inzichten en brengt cijfers tot leven. Je visualiseert de cijfers, trends, KPI's en andere drivers voor de collega's van sales, marketing, operations etc. Samen bepalen jullie waar er geïnvesteerd moet worden om het aanzienlijke marktpotentieel te ontsluiten, evenals het budgetteren en meten van het rendement van die investeringen.
 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.