Business Controller

De organisatie

Inmiddels is het familiebedrijf, sinds 1996 onder leiding van zoon Pierre Boels Junior, gegroeid tot één van Europa’s grootste en succesvolste verhuurbedrijven in zowel machineverhuur als specialistische verhuur. Boels heeft het grootste en breedste assortiment moderne machines en gereedschappen, overal beschikbaar dankzij een groot netwerk lokale vestigingen of geleverd op locatie. Elk project is uniek en vraagt om een andere aanpak. Daarom denkt Boels mee voor de beste huuroplossing. De nummer twee verhuurspecialist in Europa heeft een vlootwaarde van meer dan €2 miljard en €1,3 miljard jaaromzet uit 18 landen, 750 filialen, 2750 DIY locaties en ruim 7000 collega’s. De strategie is erop gericht om Boels elke vijf jaar te verdubbelen, zowel organisch als door overnames. Zo wordt er jaarlijks ruim €400 miljoen geïnvesteerd in de vloot. De cultuur op het hoofdkantoor in Sittard is ondernemend, mensgericht en maakt de transformatie door tot hoofdkantoor van een internationale topspeler waarbinnen de lijnen kort blijven.

Het functieprofiel

Als Business Controller op het hoofdkantoor in Sittard ben je een belangrijke sparringpartner voor de diverse centrale afdelingen. Je brengt jouw financiële en business expertise in en weet je constructief nieuwe inzichten te verschaffen, te challengen, te adviseren over mogelijke verbeteringen en vooral ook te leveren. Dit doe je op basis van inzicht en inhoudelijke argumenten, duidelijke “data gedreven” stuurinformatie en met overtuigingskracht. Ondanks de grootte van Boels zijn de lijnen nog kort en actiegericht. Jouw impact heeft effect en is zichtbaar. Jij bent de Finance Business Partner en enig aanspreekpunt voor zowel de Business Managers als de Controllers die binnen de afdelingen actief zijn. Je volgt investeringen door de totale investment cycle en je geeft op analytische wijze inzicht in de totale uitgaven van de afdelingen. Daarnaast ben je Business Partner voor de Manager Business Control en CFO, en de Chier Procurement Officer op het gebied van de Fleet Control.

"Boels groeit sterk en heeft een goed oog op zowel de organisationele als jouw persoonlijke ontwikkeling.  Als een van de grootste familiebedrijven van Nederland merk je dat de blik altijd op de eigen groei en de toekomst is gericht. Als Business Controller challenge je hier op en ben je een kritische business partner met een oranje hart!"
 

Het gewenste kandidaatprofiel

Wat Boels siert is dat men in de selectie ook vooral jouw ambities willen ervaren en bespreken en op welke wijze een carrière bij Boels zich voor jou kan ontwikkelen. Boels hoopt jou namelijk voor de lange termijn te mogen verwelkomen. Niet zomaar een baan aanbieden, maar meer nog een carrière met alle ondersteuning en groei die daar bij hoort. We zullen hier ook bij de selectie al nadrukkelijk aandacht aan schenken!

De volgende richtlijnen qua ervaring voor deze positie zijn:

  • WO opleiding afgerond met een (bedrijfs-) economische of bedrijfskundige richting. Een al of nog niet voltooide RA of RC opleiding is een plus
  • 5-10 jaar ervaring in een financiële of bedrijfskundige functie
  • Uitstekend analytisch vermogen, kunt complexe zaken snel doorgronden en weet dit met een eigen communicatiestijl als Finance Business Partner effectief te vertalen naar de business
  • Jij kijkt verder dan je eigen afdeling en denkt mee in de grotere thema’s binnen de onderneming
  • Uitstekende kennis van de basis MS Office applicaties als Excel en PowerPoint. Kennis van SAP of een vergelijkbaar systeem is een pré
  • Naast Nederlandse, ook uitstekende Engelse vaardigheden in zowel woord als geschrift. Kennis van de Duitse taal komt tevens goed van pas maar is niet noodzakelijk.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.

Referentie: LITI05926