Business Controller

De organisatie

BAM Nederland is een toonaangevend bouwbedrijf, bekend om zijn innovatieve en duurzame oplossingen in de Nederlandse bouwsector. De organisatie heeft vele projecten gerealiseerd, van spraakmakende gebouwen en infrastructurele projecten tot duurzame ontwikkelingen die inmiddels de normen voor de bouwindustrie bepalen. BAM Nederland is onderdeel van de Royal Koninklijke BAM Groep en beursgenoteerd aan de AEX. Samen met hun ervaren professionals leveren ze een hoge kwaliteit wat leidt tot een goede klanttevredenheid. BAM Nederland is een belangrijke speler in de Nederlandse bouwsector, voortdurend strevend naar vooruitgang en duurzame oplossingen voor de toekomst.

De divisie Nederland bestaat uit vier bedrijfssegmenten: BAM Bouw en Techniek, BAM Residential, BAM Specials en BAM Infra Nederland. Sinds oktober 2022 zijn alle staffuncties centraal ondergebracht bij BAM Nederland en geven vanuit hier ondersteuning aan de gehele organisatie. Er vallen circa 10 functies onder divisie Nederland waaronder HR, Procurement, Finance, Concernhuisvesting, SHEQ (Safety Health Environment Quality) , IT en een aantal kleinere functies.

Het functieprofiel

Ter versterking van de centrale Finance afdeling zijn we op zoek naar een Business Controller. In deze rol houdt jij je bezig met de planning & control cyclus en budgeting & forecasting, het actief ondersteunen van de divisiefuncties van BAM Nederland, op het gebied van rapportages, analyses en performance. 

Als business controller ben jij de sparringpartner voor de directies van deze divisiefuncties: je geeft inzicht in de business reviews, zorgt voor cost awareness en je challenget ze op de performance. Je bespreekt welke impact dit heeft op de forecast, welke varianties en onderliggende oorzaken er zijn. Je bespreekt de mogelijkheden die er zijn voor kostenbesparingen, fte-ontwikkelingen, OPEX-afwijkingen, CAPEX-projecten en (nieuwe) investeringen die zij voor ogen hebben. 

Je komt te werken op de afdeling Financial Planning & Analysis (FP&A). Samen met een leuk en professioneel team van controllers tillen jullie Finance binnen BAM naar een hoger niveau. Je rapporteert aan de Manager Financial Planning & Analysis. De standplaats van deze rol is Bunnik. Bij BAM kun je hybride werken wat betekent dat je zowel deels thuis als op kantoor kunt werken.

“Werken bij BAM betekent werken met impact. Onze projecten zijn van grote maatschappelijke waarde en hebben effect op jouw leefomgeving.”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je bent een brede financial met ervaring in een relevante, soortgelijke functie of bijvoorbeeld binnen de accountancy;
  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van finance, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, MER, accountancy of een soortgelijke opleiding;
  • Je hebt ervaring met projectorganisaties. Affiniteit met de bouwsector is een pré;
  • Je hebt kennis van SAP (R3, S4 en/of BPC), Powerpoint en Excel en je kunt snel businessmodellen doorgronden. Ervaring met Power BI en het maken van dashboards is een pré;
  • Je beschikt over actuele kennis van financiële regelgeving (bijv IFRS 16) binnen jouw vakgebied.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jesca.

Referentie: LIE06201