Business Controller

De organisatie

De Eurofiber Groep bestaat uit meerdere bedrijven in Nederland, België en Frankrijk. Sinds de oprichting in 2000 is Eurofiber uitgegroeid tot een leidende aanbieder en exploitant van open digitale infrastructuur in de Benelux en Noord-Frankrijk. Autonome groei, gecombineerd met een actieve buy-and-build strategie, zal leiden tot aanhoudende omzetgroei de komende jaren. De strategie van Eurofiber is gebouwd op twee pijlers: glasvezelconnectiviteit en cloud-infrastructuur. In 2021 heeft Eurofiber bijvoorbeeld de nieuwe business unit Cloud Infrastructure gevormd, waardoor er ingespeeld wordt op de marktbehoefte aan open cloud-infrastructuren. Naast de sterke organische groei van de afgelopen jaren hebben er ook diverse acquisities plaatsvonden. Recenter is ‘Fiber to the Site’ ontstaan waarmee glasvezel naar de telefoonmaster van klanten wordt aangelegd. Eurofiber is een organisatie waar je echt het roer in jouw eigen carrière in handen kan nemen. De afgelopen jaren zijn al diverse groei-, professionaliserings- en digitaliseringstrajecten succesvol toegepast in de onderneming en aan veel collega’s verdiepende uitdagingen heeft geboden.  

Het functieprofiel

In deze rol rapporteer je direct aan de Finance Director Nederland. Hiernaast werk je nauw samen met de Business Controller Nederland en de Group Business Controller Operations. Als Business Controller ga je aan de slag op het kantoor onder de rook van Utrecht, wat zeer gunstig bij het treinstation van Maarssen is gevestigd. Naast de taken en verantwoordelijkheden die vanzelfsprekend bij een Business Controller horen, zoals (ad hoc) analyses maken en de management reporting opleveren en presenteren, ben je financieel verantwoordelijk voor FttS (Fiber to the Site). Je biedt inzicht in de financiële prestaties, afgesproken KPI’s en je vergelijkt de strategie van Eurofiber met de behaalde prestaties in het veld. Hierdoor heb jij directe invloed in het management van de business van Eurofiber en leer je draagvlak te creëren voor je eigen ideeën, schakelen met diverse stakeholders in- en extern en leer je bovenal initiatief te nemen.

“In deze rol kun jij enorm goed je ei kwijt als je altijd in mogelijkheden blijft denken. Zaken nieuw opzetten en inrichten. Juist die plooien in systeemimplementaties gladstrijken is wat je energie geeft. Want dat is wat de echte bijdrage levert op de lange termijn. Onze groei mindset!”

Het gewenste kandidaatprofiel

Je bent succesvol in deze rol wanneer je op zoek bent naar een organisatie waar je de vrijheid moet pakken om zelf te ontwikkelen. In een groeiende organisatie moet je moeiteloos kunnen schakelen tussen hoog-strategische zaken en hands-on aan de slag met zeer operationele zaken. Altijd met het grotere plaatje in het achterhoofd waar naartoe gewerkt wordt. Jij vindt het boeiend om alle puzzelstukjes naar dat droomdoel te leggen en dat je dat niet altijd alleen kan: jij moet op pad en professionele relaties bouwen om de juiste informatie te ontsluiten om reporting te bieden die daadwerkelijk bijdraagt aan de besluitvorming en daarmee het Eurofiber succes. 

  • Afgeronde universitaire Master-opleiding
  • Minimaal 5 jaar Controlling ervaring waarvan 2 jaar in Business Control / FP&A
  • Enige ervaring binnen de Telecom, abonnementsbusiness of projectgestuurde omgevingen is een voordeel
  • Je bent zowel verbindend als proactief als persoon
  • Je hebt een groei-mindset
  • Je bent doortastend, blijft van nature doorvragen tot de kern
  • Je houdt van de diversiteit aan stakeholders, snelheden en vraagstukken
  • Je spreekt zowel Nederlands als Engels vloeiend

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.

Referentie: LIM06333