Business Unit Controller

De organisatie

B&C International (PE Owned Springs Window Fashions Group en Clearlake Capital) is een in Nederland gevestigde toonaangevende fabrikant van en handelsbedrijf in raamdecoratie met een Europese voetafdruk. Met een breed productassortiment richt B&C zich op detailhandelaren in woondecoratie en exploiteert het een eigen webshop die rechtstreeks aan de eindconsument levert, de productie vindt voornamelijk plaats in Polen en de producten worden gedistribueerd door het eigen gespecialiseerde transportbedrijf van B&C. De belangrijkste afzetlanden zijn Nederland, België, Denemarken, Polen, Frankrijk, Noorwegen, Spanje en Italië. Het partnership met Springs plaatst B&C in een sterke positie om zijn activiteiten in Europa verder uit te breiden. B&C en Springs hebben hetzelfde beleid: hun klanten goed ondersteunen door middel van productinnovatie, klantenservice en marketingondersteuning. B&C is gepassioneerd over het ontwikkelen van aansprekende collecties, het introduceren van innovatieve concepten en is sterk klant & service georiënteerd. De cultuur kan beschreven worden als no-nonsense, hard werkend voor en met elkaar, maar zeker ook door samen plezier te hebben. 

Je bent succesvol in deze positie wanneer je communicatief sterk bent, kan prioriteren en dit combineert met een sterk gevoel voor sales en de business.


Het gewenste kandidaatprofiel

  • Minimaal 7 jaar ervaring, idealiter in een senior business controlling positie, bij voorkeur in een internationale omgeving;
  • Ervaring in de retail of hoogvolume handelsorganisatie is een grote plus;
  • Echte teamspeler, coachende stijl van leidinggeven en oplossingsgericht; 
  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding, RC is een pré;
  • Ervaring met tenderprocessen is een pré;
  • Affiniteit met automatisering, kennis van BI-oplossingen of snel deze kennis eigen maken;
  • Een pragmatische werkwijze, ondernemend ingesteld en succesvol crossfunctioneel samenwerken;
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels en overtuigend en proactief.

Het functieprofiel

De Business Unit Controller rapporteert direct aan de CFO en is verantwoordelijk voor alle financiële en business performance rapportages van de unit, bestaande uit diverse entiteiten. Je bent MT-lid van de unit en geeft (financieel) advies en sturing bij complexe beslissingen aan CFO en CCO, hebt zelf een sterke business sense en doet dit mede op basis van de samenwerking met jouw finance team (leiding aan 4 Controlling Analysts). Je coördineert verbeterprojecten zoals het naar een hoger niveau brengen van business- en commercial control en bent een belangrijke partner in het commerciële projectteam met betrekking tot tenderprojecten. Kortom, de brede, verantwoordelijke positie biedt een uitstekende voorbereiding op een toekomstige  eindverantwoordelijke (finance) managementpositie. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.