Business controller

Business controller

Organisatie

Zoek je een uitdagende, afwisselende baan in een gedreven team? 

 

Voor een innovatieve organisatie dat succesvol opereert in de planten/ bloemen sector zoeken wij een Business Controller. 

 

De business control rol is een nieuwe rol binnen de organisatie en is opgezet om te helpen in de informatievoorziening van het management zodat er op rendement gestuurd kan worden.

 

Binnen de organisatie is er volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.


Business Controller Profiel

Buiten een opgewekt karakter zoeken wij assertiviteit, een proactieve houding en een hoog zelfstartend vermogen. Ook is het belangrijk dat je de cijfers goed kunt doorgronden en uitleggen aan de collega’s en het management, zodat jullie de organisatie samen verder kunnen laten groeien en presteren. Er moet voortdurend worden geschakeld (op diverse niveaus en over afdelingen). Dit vergt sterke communicatieve vaardigheden, waarbij ‘partnering’ en flexibiliteit afgewisseld zullen moeten worden met een kritische, overtuigende houding. Uiteraard altijd met veel enthousiasme!

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent (gevraagd en ongevraagd) de sparring-partner en adviseert bij het ontwikkelen van de relevante aandachtsgebieden. Zo ben je het kritische geweten van de cropteams waaraan je deelneemt; in deze teams wordt het meerjarenbeleid voor diverse gewassen vastgesteld;
 • Je toont initiatief bij het opzetten en doorontwikkelen van rapportages en management informatie. In deze rapportages laat je zien wat er gebeurt op het gebied van omzet, marges, werkkapitaal, investeringen;
 • Je haalt voldoening uit het nauwkeurig opstellen en evalueren van ‘cash flow forecasts’ en kostprijs berekeningen door te voeren;
 • Je draagt actief bij aan de vereenvoudiging en professionalisering van finance en komt er meer tijd beschikbaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan voor commercieel en financieel gewin;
 • Om aan bovenstaande taken goed invulling te geven is het essentieel dat je actief relaties met collega’s en andere stakeholders bouwt en onderhoudt.


Ideale Business Controller Kandidaat

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond;
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie in een productieomgeving;
 • Je hebt uitstekende kennis van Excel, en een degelijke kennis van overige MSOffice programma’s;
 • Kennis van MS Dynamics Navision is een pluspunt;
 • Je beheerst de Engelse taal goed;
 • Je stelt je onafhankelijk op en beschikt over het vermogen om jezelf en anderen kritisch te bezien;
 • Je bent resultaatgericht, zorgvuldig, analytisch en communicatief vaardig.

 

Persoonlijke ontwikkeling is binnen deze organisatie zeer belangrijk; ze bieden aan elke medewerker online trainingen aan. Ook worden regelmatig je ontwikkeling en persoonlijke doelen besproken, en kunnen zij bijdragen aan trainingen en opleidingen, zowel intern als extern. 


Locatie

Randstad


salaris

Markconform