CFO

De organisatie

Cosmetique Totale is sinds 2004 uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van hoogwaardige paramedische behandelmethoden. De organisatie is gegroeid van 9 locaties in 2020 naar 42 eigen klinieken in Nederland en België vandaag de dag. Daarnaast biedt Cosmetique Totale ook behandelingen aan op meer dan 400 partner locaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen a/d Rijn en het bedrijf heeft een omzet van meer dan €20 miljoen euro. De bedrijfscultuur typeert zich als ondernemend, informeel, teamgericht en laagdrempelig maar zeer ambitieus en gedreven. De can-do-mentality van een scale-up is hier kenmerkend. 

Sinds 2020 is het gerenommeerde PE-huis BB Capital toegetreden als aandeelhouder. BB Capital opereert als actieve investeerder en begeleidt de sterke buy & build strategie. Sinds de toetreding van BB Capital is Cosmetique Totale gegroeid van regionale speler tot marktleider in de Benelux. De groeistrategie is gericht op een snelle internationale expansie naar België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De eerste overnames staan gepland voor 4e kwartaal van dit jaar. 'BB Capital ziet in Cosmetique Totale een sterk merk met een kwalitatief platform dat de komende tijd zowel in Nederland als in omringende landen haar positie verder kan uitbouwen,' aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments.

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Ondernemende, pragmatische, all round finance professional;
 • Afgeronde economische (WO) opleiding, idealiter aangevuld met RC-opleiding;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in finance, waarvan idealiter enige ervaring opgedaan als eindverantwoordelijk CFO in een dynamische omgeving met internationale exposure;
 • Succesvol trackrecord in groeiende organisaties;
 • Ervaring met acquisities, financiering (banken) en integratie vraagstukken is een plus;
 • Affiniteit met het realiseren van een moderne, datagedreven finance functie waarbij digitalisering en inzet van slimme (rapportage)tools een belangrijke rol speelt; 
 • Sterke affiniteit met technologie, ERP en BI systemen (Exact Online, Power BI);
 • Uitstekende communicatieve en presentatie vaardigheden (Nederlands en Engels).

Competenties:

 • Sterke business sense, denkt in mogelijkheden en verbindt finance, de commerciële praktijk en lange termijn;
 • Schakelt makkelijk tussen strategie en operatie;
 • Uitstekend analytisch vermogen en cijfermatig inzicht, met oog voor detail; 
 • Stevige persoonlijkheid, onafhankelijk en kritisch gesprekspartner, wars van status;
 • Komt snel tot de kern en voert het gesprek op basis van inhoud;
 • Neemt eigenaarschap, is resultaatgericht en pragmatisch;
 • Coachend leider, teamspeler en verbinder, werkt uitstekend in multifunctionele teams en schept een vertrouwde, veilige omgeving;
 • Groot probleemoplossend vermogen, presteert goed onder druk;
 • Uitstekende projectmanagement vaardigheden;
 • Communicatief sterk, met overtuigingskracht en helder uitdrukkingsvermogen.

"Wij streven er sinds onze start naar om met Cosmetique Totale door heel Nederland mensen de mogelijkheid te bieden om makkelijk en efficiënt toegang te krijgen tot de meest innovatieve en hoogwaardige huidbehandelingen."  Oprichter en directeur Fabian Otto.

Het functieprofiel

Vanwege de sterke groei en onze ambitieuze internationale roadmap, is er behoefte aan een proactieve, ondernemende CFO die Cosmetique Totale in de volgende groeifase kan begeleiden. De CFO is eindverantwoordelijk voor het financieel beleid, het verdere professionaliseren en versterken van de finance organisatie en de inrichting van rapportages rondom productiviteit en efficiëntie van uren en apparatuur, inclusief KPI’s. De organisatie heeft afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in een data driven platform waarin alle behandeldata beschikbaar is. 

Als lid van het directieteam bestaande uit de CEO Fabian Otto, Chief Business Development Officer Timon Karssen en de COO Marijke Otto- van Wijngaarden vervult de CFO ook een spilfunctie naar alle interne en externe stakeholders, waaronder aandeelhouders, banken, adviseurs en de accountant. De CFO begrijpt het verhaal achter de cijfers en komt doorlopend met verbeter initiatieven. Wij zoeken een teamspeler met sterk verbindende persoonlijkheid en business sense, die een solide financiële organisatie opbouwt; daarbij staan performance management, business control en werken op basis van business- en data intelligence centraal. 

De CFO treedt op als onafhankelijke, kritische sparring partner van de CEO en gaat zich sterk op de business performance richten.  De CFO denkt in termen van waarde creatie, daagt de business uit op financieel economische onderbouwing van besluiten. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.