CFO

De organisatie

Al bijna 80 jaar is de Selo Food Group high tech leverancier van turnkey verwerkings-apparatuur voor de voedingsmiddelen- en dierenvoedingindustrie met een sterke focus op innovatie en maatwerk. Het bedrijf is actief in aantrekkelijke groeimarkten en is een partner van de grootste voedingsmiddelenfabrikanten ter wereld waaronder Nestlé, Mars en Unilever. Selo is toonaangevend op het gebied van voedingsmiddelen met een hoge viscositeit zoals sauzen, dressings en baby- en diervoeding. Diepgaande kennis van het product, het proces en de productie van haar klanten stelt Selo in staat turnkey oplossingen te bieden voor de meest complexe projecten.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft de afgelopen jaren een significante groei doorgemaakt naar een omzet van circa € 50 miljoen en ruim 100 medewerkers. Sinds maart 2022 is Rabo Investments (www.raboinvestments.com) als meerderheidsaandeelhouder actief en zal, samen met het management, de komende jaren verder inzetten op autonome groei en een focus op gerichte (internationale) acquisities ter versterking van technologieën, innovaties en aanboren van nieuwe klantsegmenten.

Het functieprofiel

Vanwege de sterke groei van Selo en de behoefte om de interne organisatie naar een hoger professioneel niveau te tillen, zijn wij op zoek naar een verbindende, ondernemende en business gedreven CFO. 

De CFO draagt verantwoordelijkheid voor een solide financieel beleid en is een volwaardig businesspartner en kritisch klankbord (strategisch en operationeel) van de CEO en CTO. Als vanzelfsprekend is het tijdig kunnen opleveren van solide financiële stuurinformatie key in deze rol en het wordt dan ook verondersteld dat een juiste kandidaat dit beheerst. Als CFO streef je naar het continu optimaliseren van de financiële resultaten (i.e. omzetgroei, winstoptimalisatie, project control en beheersing), optimaal werkkapitaal beheer, planning en (liquiditeits)forecasting door middel van het analyseren van resultaten (data analytics), het tijdig anticiperen en aandragen van concrete verbetermogelijkheden of acties. De CFO is lid van het 3 koppige directieteam en 6 koppige Senior Management Team. Naast Finance ben je tevens verantwoordelijk voor HR en IT. Hierbij  geef je leiding aan een Finance Manager, Business Controller, 3 Accounting medewerkers, 2 IT medewerkers en 2 HR medewerkers.

"Wij zijn verheugd dat wij deze unieke kans hebben gekregen om de Selo Food Group zelfstandig verder te ontwikkelen met Rabo Investments als deskundige en sterke financiële partner aan onze zijde. Wij kijken uit naar de samenwerking met Rabo Investments en de verdere versterking van onze positie bij onze bestaande, maar zeker ook nieuwe klanten in de voedingsmiddelen- en diervoedingindustrie”. Willibrord Woertman (CEO) 
 

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde Master opleiding (Economie, (Technische) Bedrijfskunde) idealiter aangevuld met een RA- of RC-opleiding;
  • Relevante ervaring in een eindverantwoordelijke Finance positie in een internationale B2B productie/ projecten omgeving;
  • Ervaring in een Private Equity omgeving is een pre;
  • Affiniteit met, en interesse in technische maakomgevingen, het product en zijn toepassing;
  • Ervaring met M&A, financieringen en post merger integraties is een plus;
  • Ervaring met automatiseren en digitaliseren van finance processen. Affiniteit met IT en gebruik van BI tooling;
  • Uitstekende analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.