CFO/CIO

De organisatie

Harvest House is één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten (paprika’s, tomaten en komkommers). Met teeltgebieden in het Westland, Oostland, de Wieringermeer en Zeeland bevinden de telers zich over heel Nederland en zelfs daarbuiten, zoals in Tunesië, Marokko, Frankrijk en Portugal. Vanuit een Coöperatieve structuur die gericht is op samenwerking en groei, is Harvest House dé vruchtgroentespecialist van Europa geworden Met een areaal van ruim 1100 ha, ruim 70 leden en een omzet van ruim € 900 miljoen per jaar en 250 FTE, is Harvest House één van de grootste producentenorganisaties in vruchtgroenten van Nederland. 

We zijn goed in het verbinden van de juiste mensen en kennis. Vakmensen met kennis over de natuur, voeding, technologie, data en processen. Zo bouwen we samen aan een voedselketen die relevant is in de wereld en alle betrokken partijen succesvol maakt.


Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde (bedrijfs)economische opleiding op master-niveau eventueel aangevuld met een RA- of RC-opleiding; 
  • Ruime ervaring in brede eindverantwoordelijke financiële functie, met een succesvol trackrecord in het managen van een IT change agenda;
  • Ervaring met het creëren van een “moderne” finance functie. Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Relevante ervaring als professional met stakeholdermanagement (aandeelhouders, RvC);
  • Affiniteit met de Agri & Food sector is een pre;
  • Strategisch en operationeel leider die de financiële en digitale transformatie kan leiden en aanjagen.
  • Analytisch sterk, resultaatgericht, pragmatisch en tegelijkertijd een sterke helikopter view;
  • Ondernemerszin en business sense. 

Het functieprofiel

Als CFO/CIO krijg je een brede verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van de Finance en IT organisatie en zul je invulling geven aan de transitie naar een data gedreven organisatie. Je rapporteert aan de CEO en bent lid van het 5 koppige directieteam, dat verder bestaat uit een Directeur Strategie en Business Development, Commercieel Directeur Harvest House BV en de Commercieel Directeur Harvest House International. 

Je geeft leiding aan een team met in totaal 35 fte (direct aan een Manager Finance (12 FTE), Manager Control (8 FTE), Manager IT (10 FTE) en Manager GMO (5 FTE subsidies en legal) en ben verantwoordelijk voor tijdige en correcte financiële verslaglegging, rapportages, en een uitstekend functionerend digitaal-landschap. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Elisabeth.