CFO Netherlands

De organisatie

Omnicom Media Group is onderdeel van Omnicom Group Inc. (NYSE: OMC), het leidende wereldwijde reclame-, marketing- en bedrijfscommunicatiebedrijf, dat diensten levert aan meer dan 5.000 klanten in meer dan 100 landen. Omnicom Media Group omvat de full-service medianetwerken OMD Worldwide en PHD Network, het leidende wereldwijde data- en analysebedrijf, Annalect, evenals verschillende mediaspecialistische bedrijven, waaronder zoekspecialist Resolution, digitaal handelsplatform Accuen, Novus, Optimum Sports/Fuse, Outdoor Media Groep, Content Collective en direct response bureau Pathway.

OMG Nederland heeft ongeveer 200 mensen in dienst en is een van de meest toonaangevende media-inkoop- en planningsbedrijven in Nederland. Het bedrijf groeit autonoom en via gerichte acquisities.

"De CFO is een mensgerichte en ervaren leider. Iemand die een sterke en solide ruggengraat creëert en de business helpt te excelleren."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Master diploma in Accounting, Finance, Business Administration, Economics, bij voorkeur met een post master diploma (Registered Accountant, ACCA, CPA of iets vergelijkbaars);
  • Uitgebreide ervaring in een eindverantwoordelijke, zakelijk gerichte, financiële rol;
  • Ervaring in een high volume business (bijv. media, uitzendsector) en ervaring met due diligence en post-acquisitie integratie is een pre;
  • Uitstekend leiderschap vermogen / communicatie skills / stakeholder management;
  • Diepgaande kennis van en brede ervaring met internationale standaarden voor accounting;
  • Sterke affiniteit met IT en Finance automatisering en spreekt vloeiend Engels;
  • Leert, verbetert en ontwikkelt zichzelf en teams continu;
  • Authentieke en gestructureerde persoonlijkheid;
  • Resultaatgerichte, analytische, strategische denker met hands-on mentaliteit.

Het functieprofiel

Als CFO draag jij zorg voor alle financiële processen/procedures en de rapportages hiervan (interne rapportages die voldoen aan de standaarden van de Omnicom group) accuraat, soepel en op tijd verlopen.
Daarnaast zorg je ervoor dat alle commerciële aspecten voldoen aan de lokale wetten en dat het bedrijf zich houdt aan alle contractuele afspraken met betrekking tot personeel, klanten, leveranciers en aandeelhouders.

Je adviseert het management op een pro actieve manier over verbeteringen aan het bedrijf, specifiek op gebied van financiële problemen. Je bereid financiele forecasts voor en je minimaliseert eventuele financiële risico’s. Samen met de CEO ben je wettelijk verantwoordelijk en ben je een actief lid van het Management Team.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Emile.