CFO

De organisatie

Helvoet is een Nederlands productiebedrijf (hoofdkantoor in Tilburg) met een internationale afzetmarkt en productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Polen en India. Ze zijn ontwikkelaar van hoge precisie producten gemaakt door het spuitgieten van rubber en kunststoffen. Als volledig gecertificeerde leverancier werken ze nauw samen met hun klanten, waarvan de meeste marktleiders zijn in hun vakgebied. Dit stelt hen in staat om hun producten te optimaliseren. Verwerkte materialen zijn thermoplasten, thermoharders, vloeibare siliconen en rubber, evenals de combinatie hiervan. De meeste klanten van Helvoet zijn internationaal opererende bedrijven in de sectoren automotive, food tech, health tech en industrial control.
"Als CFO begeleid je “change” en creëer je transparantie en inzicht voor alle lagen van de organisatie."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde Master Economie/Bedrijfskunde of aanverwante opleiding het liefst aangevuld met postdoctorale kwalificatie (RA/RC);
  • Ervaren manager/leider met een bewezen staat van dienst. In staat en bereid om ervoor te zorgen dat het bedrijf altijd voldoet aan strikte accounting-, compliance-, documentatie- en rapportagevereisten;
  • Ruime ervaring in een eindverantwoordelijke/bedrijfsgerichte financiële rol in een internationale productieomgeving;
  • Hoge mate van integriteit en eerlijkheid;
  • Besluitvaardig, hands-on en doelgerichte teamspeler;
  • Een flexibele werkhouding;
  • Bereid om internationaal te reizen;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels;

Het functieprofiel

De CFO is verantwoordelijk voor alle financiële activiteiten van de Helvoet Group en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie. De verantwoordelijkheden omvatten alle financiële, juridische, fiscale en administratieve aspecten van het bedrijf: P&L, balans, boekhouding, rapportage, belasting, budgettering, cashflowplanning, cashmanagement en business intelligence. De belangrijkste korte termijn doelstellingen van de rol zijn (onder andere) het centraliseren van financiële activiteiten, het verbeteren van de processen en het nieuwe ERP-systeem, het verbeteren van de beheersing van de kostprijzen en het ondersteunen van de groei van de Health Tech divisie.
De CFO geeft leiding aan de finance en accounting teams (inter)nationaal (Finance Manager NL, Finance Manager BE, Finance Manager India, Controller Duitsland en Finance Managers Polen). Hij/zij zal verantwoordelijk zijn voor de centralisatie van het finance team en heeft daarom sterke leiderschapskwaliteiten.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Ruben.