CFO

De organisatie

Deerns Groep is een succesvol, onafhankelijk internationaal advies- & ingenieursbureau actief in duurzame en slimme oplossingen voor gebouwen en industrie. Het bureau is gespecialiseerd in advies, ontwerp en uitvoeringsbegeleiding op het vlak van installatietechniek, bouwfysica, energievoorziening en duurzaamheid. Hierbij is de onderneming gefocust op 6 markten: Luchthavens, hoogwaardig publiek en commercieel Vastgoed, Gezondheidszorg, Life Sciences, Elektronica (halfgeleiders) en Datacenters. Deerns heeft een hoofdkantoor in Den Haag en genereert, met meer dan 550 medewerkers, rond een derde van de totale omzet in Nederland en circa twee derde in het buitenland. Naast vestigingen in Nederland heeft Deerns kantoren in Italië (Rome en Milaan), Brazilië, Spanje (Madrid en Barcelona), Duitsland (Keulen en Stuttgart), Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en het Midden Oosten (Koeweit) 

Het functieprofiel

Recent is de onderneming een nieuwe ambitieuze fase ingegaan, met een grotendeels nieuw management en een stevige groeiagenda (organisch en door middel van acquisities). We zijn op zoek naar een business georiënteerde, proactieve en verbindende CFO, die verder mee wil bouwen aan de internationale doelstellingen. In deze positie zal je een belangrijke rol spelen in de lange termijn strategie voor de onderneming, en deze ook mede vormgeven. Je rapporteert aan de CEO en als lid van de EB werk je rechtstreeks met de RvC. Je zal door natuurlijk leiderschap bijdragen aan de ontwikkeling van beleid en visie voor Deerns breed, op het gebied van de eigen discipline en daarbuiten.  Binnen jouw verantwoordelijkheid vallen alle financiële onderwerpen over alle werkmaatschappijen heen, te weten: Finance (accounting, rapportage, treasury, controlling, belastingen, verzekeringen, risk en compliance) en ICT (informatiemanagement, beheer, strategie en een deel van de digitale transformatie). 

"Het is de missie van Deerns om samen te werken voor een positieve bijdrage aan de gebouwde omgeving. Toegesneden op de wensen van gebruikers en de toekomstbestendigheid van gebouwen."
 

Het gewenste kandidaatprofiel

Je bent een zichtbare, charismatische CFO en werkt volgens het ‘leading by example’ principe.  
Je weet zaken in beweging te brengen en mensen bij elkaar te brengen. Je bent als CFO in staat om een divers team te leiden waarbij mensen met verschillende persoonlijkheden en manieren samenwerken om de doelstellingen te behalen en elkaar beter te maken. 

  • Afgeronde relevante bedrijfseconomische opleiding op WO niveau, bij voorkeur met een postdoctorale opleiding (RC/RA); 
  • Ruime ervaring in een autonome senior Finance positie, binnen een internationaal opererende organisatie, bij voorkeur in een technische, bouw gerelateerde of projecten organisatie;
  • Idealiter ervaring in verschillende culturen danwel buitenland ervaring;
  • Sterk cijfermatig, analytisch en commercieel inzicht;
  • Ervaring en kennis van corporate finance en M&A binnen de professional services;
  • Kennis en/of affiniteit met (digitale) transformatie en groei;
  • Kennis van moderne managementtechnieken op strategisch niveau, ruime leidinggevende ervaring. Ervaren manager met een coachende natuurlijk leiderschap stijl om niet alleen het beste uit zijn Finance team te halen, maar ook de andere teams.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Emile.