CFO

De organisatie

Aardwarmte Vogelaer verduurzaamt de energievoorziening door energieopwekking via aardwarmte (geothermie). Voor de nieuwe Financieel Directeur ligt er 2500 meter diep een flinke uitdaging te wachten!

Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk is een initiatief van zes glastuinbouwondernemers. Samen heeft men deze organisatie opgericht om als collectief de ontwikkelingen in geothermie te benutten en hiermee bij te dragen aan het verduurzamen van de energievoorziening. Uiteraard van de eigen bedrijven, maar Aardwarmte Vogelaer is ambitieus en gaat veel verder dan dat!  

Sinds 2017 draait de eerste installatie van Aardwarmte Vogelaer en halen 19 tuinbouwbedrijven hun warmte uit de grond. De 90 hectare kassen die Aardwarmte Vogelaer ermee verwarmt besparen per jaar meer dan 17 miljoen kubieke meter aardgas. Anders gezegd: het scheelt het verbruik van 13.000 huishoudens. Binnenkort wordt de realisatie van een tweede productie-installatie van Aardwarmte Vogelaer in gang gezet waardoor de productiecapaciteit zal verdubbelen. Hiermee kunnen nog eens 16 tuinbouwbedrijven van aardwarmte worden voorzien. Hiernaast is er een overeenkomst getekend voor het leveren van aardwarmte aan de nieuwbouwwijk Noorderduin te Monster. Naast de tuinbouwbedrijven komen er dus ook 424 woningen bij. En verdere uitbreiding is aanstaande: Aardwarmte Vogelaer ziet meer kansen voor het gebruik van hernieuwbare energie in de regio. 

Het functieprofiel

Om de komende jaren verder te kunnen groeien is het verder opzetten en professionaliseren van de eigen organisatie van groot belang. Dit betekent dat je in deze nieuwe rol als Financieel Directeur echt impact kunt maken. Je gaat aan de slag in een uniek werkveld, met een grote maatschappelijke betekenis – en vooral grote investeringen. Samen met de Algemeen Directeur en de Technisch Directeur zet je de strategie neer en rol je deze ook uit. Hierbij is het optimaliseren van alle financiële processen en financiële inzichten van groot belang. Als Financieel Directeur ben je betrokken bij alle finance gerelateerde uitdagingen en help je het bedrijf te laten groeien waarbij er veel ruimte is om de positie naar eigen inzicht in te vullen. 

Als Financieel Directeur ben jij het eerste aanspreekpunt voor alle financiële onderwerpen binnen Aardwarmte Vogelaer. Je helpt alle financiële processen naar een hoger niveau te tillen en bouwt je eigen afdeling. Naast de volledige financiële verantwoordelijkheid zal je direct aan de slag gaan met zaken als:

 • Projectfinanciering en subsidies;
 • Het verder opzetten van project- en cost control;
 • Strategische samenwerkingen en lange termijn contracten; 
 • Verzekeringen en garanties;
 • Investeringsbeslissingen.

"Het is aan jou om de (financiële) strategie mede te bepalen, te implementeren en te controleren. Voor het bestuur ben je de sparringpartner die de strategie onder een kritisch vergrootglas durft te leggen. Hiernaast ben je voor de algemeen directeur een ervaren back-up, die beslissingen cijfermatig goed onderbouwt in heldere rapportages."

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Je bent een door de wol geverfde financieel manager/directeur;
 • Een afgeronde WO/ MSc. opleiding in economie, accountancy of controlling; 
 • Bij voorkeur heb je affiniteit met het werkterrein van Aardwarmte Vogelaer, bijvoorbeeld in de energie- of technieksector;
 • Je hebt ervaring met complexe financieringen en subsidies;
 • Je bent een sterke persoonlijkheid die anderen kan overtuigen, je gaat besluitvaardig analytisch en proactief te werk;
 • Je schrijft en spreekt goed in het Nederlands en Engels;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van het Westland.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.