CFO

De organisatie

Onze cliënt is een international opererende handelsorganisatie die op een sterk fundament bouwt aan verdere Europese expansie. Mede gedreven door de komst van een sterke Private Equity partij zal deze ambitie de komende jaren vorm gaan krijgen via verdere organische groei en via acquisities.

Het functieprofiel

De groei kansen zijn enorm, de mogelijkheden en capaciteiten zijn er, alleen mag er meer geleund gaan worden op analytische slagkracht, gefundeerde beslissingen, business cases en informatie. Vanwege deze wensen en de behoefte om de gehele organisatie naar een hoger professioneel niveau te tillen, zijn wij op zoek naar een verbindende, ondernemende en business gedreven CFO. Je treedt op als een onafhankelijke, kritische sparring en business partner van de CEO en denkt in termen van waarde creatie, daagt de business uit op financieel economische onderbouwing van besluiten en voert, samen met de PE partij, een co-regisserende rol bij acquisities en daaropvolgende integraties. Je hebt verantwoordelijkheid voor een bredere portefeuille die naast Finance ook uit IT en HR bestaat. 

"Als nieuwe CFO moet je zowel de “big picture” als het kleinere plaatje begrijpen. Je bent op je plek in een organisatie die ondernemerschap ademt." 

Het gewenste kandidaatprofiel

Je hebt visie, veel energie en kan de organisatie naar een next level tillen. Er wordt van je verwacht dat je beslissingen kan nemen, zowel op strategisch niveau als op operationeel niveau waarde kan toevoegen, een ‘hands-on’ mentaliteit hebt, implementatie gericht en procesmatig sterk bent en een brede business belangstelling hebt. Je biedt gezond tegenwicht aan de CEO, hebt solide ervaring op het gebied van Business Intelligence en je hebt eerder in een dynamische, groeiende omgeving gewerkt met een CEO in een tandem.

  • Afgeronde Master opleiding (Economie, (Technische) Bedrijfskunde) idealiter aangevuld met een RA- of RC-opleiding; 
  • Meerjarige ervaring in een eindverantwoordelijke finance positie in een internationale B2B groothandel of productiebedrijf; 
  • Ervaring met private equity en buy & build is een pré;
  • Ervaring met het creëren van een “moderne” finance functie. Het optimaliseren van informatiecreatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Ruim ervaring als CFO met stakeholdermanagement (aandeelhouders, schuldfinanciers/banken, RvC);
  • Uitstekende analytisch vermogen en cijfermatig inzicht; 
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; Ervaring met Duits is een pré.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Emile.