Consultant

Het profiel van een Consultant Executive Search

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een gedreven consultant. Iemand die net als wij oprecht geïnteresseerd is in mensen én tegelijkertijd van aanpakken houdt. We zijn een bevlogen team van consultants dat graag mensen en organisaties oprecht vooruithelpt. Zo adviseren we onze opdrachtgevers bij het aantrekken van de juiste mensen én het optimaal inrichten van de finance organisatie. Tegelijkertijd coachen we senior finance professionals bij de keuze naar de ideale vervolgstap in hun carrière, binnen- of buiten hun organisatie.

Ervaring met finance en finance profielen is niet per se nodig, dat leren we je allemaal wel. Belangrijker vinden wij dat je het leuk vindt om oprecht mensen vooruit te helpen en dat je denkt in kansen en mogelijkheden. Iets voor jou?

Wat doet een Consultant Executive Search bij ons?

Als Consultant Executive Search ben je verantwoordelijk voor het vinden van de juiste match tussen opdrachtgever en finance professionals. Vaak spreekt men dan over ‘klant’ of ‘kandidaat’, wij hebben het liever over ons netwerk. Hierin zijn het opbouwen van langdurige relaties, adviseren van diverse opdrachtgevers en het meedenken en coachen van professionals belangrijke onderdelen van je functie.

Zo ga je werken met en voor een zeer diverse en aansprekende klantengroep in heel Nederland, zoals scale-ups, Private Equity, familiebedrijven & corporate bedrijven. Posities waar jij je primair op focust zijn verantwoordelijke posities binnen de financiële discipline in de breedste zin, kijk vooral even op onze website om zelf te ervaren wat voor posities er bij ons zoal spelen of hebben gespeeld: www.limesearch.nl.

Binnen Limesearch ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen, ontwikkelen en onderhouden van jouw eigen netwerk. In de praktijk zal dit deels via het bestaande netwerk van Lime komen en deels door jouw eigen business development. Uiteraard is de functie van consultant een commerciële rol. Wij sturen echter niet zozeer op kwantitatieve KPI’s, maar op kwalitatieve lange termijn relaties. Hierin is business development uiteraard erg belangrijk, met name in de opbouwfase, maar relatiemanagement is cruciaal. Wij geloven in het creëren van langdurige verbindingen.

"Werken bij LIME betekent klantgericht werken, onderdeel zijn van een hecht en gedreven team met passie voor het vak, werken aan je eigen talent en vooral heel veel plezier hebben. Check hier ons huidige team: https://www.limesearch.nl/en/team."


Wat betekent dit day-to-day?

Als consultant ben je eigenlijk elke dag bezig om je netwerk nét een beetje beter te leren kennen. Je adviseert, luistert en wilt oprecht weten waar het om draait binnen een organisatie:

 • Wat iemand kan en heeft gedaan, maar ook welke potentie en ambitie iemand heeft;
 • Welke uitdagingen een positie meebrengt;
 • Wat de strategie en toekomstvisie van een organisatie is, nu en op de lange termijn.

Je wilt mensen en organisaties leren kennen, zo veel, vaak en persoonlijk mogelijk. Je wilt tot de kern komen van wat mensen en organisaties drijft, door de juiste vragen te stellen. Vaak gaat het om onderbuikgevoel, mensenkennis en lezen tussen de regels door. Aanknopingspunten en potentie zien, weten wat écht het verschil gaat maken en cruciaal is voor beide kanten. Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen, jouw collega’s zullen je met alle liefde ondersteunen, challengen en hun kennis en netwerk met je delen. 

Zo zal de ene dag starten met een goede kop koffie met een financial die eens met jou wil sparren over zijn/haar loopbaan en waar dat naartoe kan bewegen, om vervolgens te gaan lunchen met een professional die net met een nieuwe uitdaging is gestart. De andere dag adviseer je en challenge je een opdrachtgever op inhoud en vorming van het team, om vervolgens samen met de opdrachtgever een aansprekend functieprofiel te schrijven dat een realistisch inzicht geeft in de positie en de organisatie. Kortom geen dag is hetzelfde en iedere dag ontdek je weer iets nieuws.

Het functieprofiel Consultant Executive Search

Wij komen graag in contact met gedreven, authentieke en ondernemende professionals. Naast samenwerken, het aangaan van lange termijn relaties en creëren van verbinding, moet je het ook leuk vinden om jezelf te blijven ontwikkelen en - om net als ons - vooruit te willen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. We geven je veel vrijheid en ruimte om te excelleren op eigen kracht, waarbij Sr. Consultant of partner op termijn zeker bespreekbaar is. 

Jij bent:

 • Intrinsiek gemotiveerd om mensen en organisaties te adviseren/coachen;
 • Daadkrachtig, assertief, zelf startend, commercieel, actie gericht en sterk in timemanagement;
 • Je hebt ervaring binnen een dienstverlenende omgeving in brede zin;
 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Service gericht, resultaat gedreven, nieuwsgierig en creatief;
 • Jij denkt in kansen en mogelijkheden, oplossingsgericht en bent communicatief sterk;
 • Jij kan overtuigen op basis van relatie, kennis & inhoud;
 • Sparringpartner voor (senior) management van bedrijven in zeer diverse sectoren.

Wij bieden:

 • Inspirerende werkomgeving vlak bij het Amsterdamse bos;
 • Gezellige, collegiale sfeer met vele (sport)events en borrels (denk aan een autorally, wekelijkse bootcamps, wintersport, boottocht en bbq);
 • Interne- en externe trainingen om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Groot professioneel netwerk;
 • Doorgroeimogelijkheden en veel aandacht voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling;
 • Dynamiek en variatie van verschillende rollen, opdrachtgevers en industrieën;
 • Leuk team van enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Marktconform salaris;
 • Kans om een eigen groot een sterk netwerk te bouwen van (potentieel) toonaangevende professionals binnen het Nederlandse bedrijfsleven.

Over ons

Wij zijn Lime, partner van financial executives en bedrijven die vooruit willen en, net als wij, geloven in de kracht van waardevolle verbindingen als de sleutel tot een gelukkig mens dat zijn of haar potentieel maximaal benut. Samen grijpen wij iedere kans om carrières te verrijken en teams te optimaliseren. En met succes, want al ruim 16 jaar zijn wij een toonaangevende speler in de executive search en interimmarkt voor financials. Sinds 2019 is Lemon opgericht, het ambitieuze zusje van Lime. Lemon is de executive search partner voor de high potentials en de future CFO’s, gedreven financials die een 2e of 3e stap in hun carrière maken. We zijn geen grote organisatie, maar een hechte en gedreven club mensen met oprechte passie voor het vak. Ons team bestaat uit 26 enthousiaste mensen die samenwerken in ons inspirerende kantoor in Amsterdam.

We werken nauw samen, helpen elkaar, delen ons netwerk, kennis en best practices. Samen hebben we één doel voor ogen: financials en organisaties vooruithelpen. We gaan voor een lange termijn relatie met ons netwerk en adviseren altijd vanuit oprechte betrokkenheid. Naast dat we samen hard werken, hebben we ook ontzettend veel plezier en delen we onze successen. We zijn allemaal anders en iedereen heeft een unieke bijdrage aan het team. We lunchen samen, sporten tijdens de maandag Bootcamp of gaan samen padellen. We bespreken en brainstormen over onze strategie bij off-sites en vieren onze successen tijdens de vele uitjes; van een boottocht, wintersport, Friday Music Quiz, Oldtimer Rally en BBQ tot het kerstdiner. Daarnaast vinden we persoonlijke – en professionele ontwikkeling heel belangrijk, zowel on the job als met behulp van interne en externe trainingen.

We zijn een succesvol, maar bovenal leuk, sportief en ambitieus team en hopen iemand te vinden die bij ons past!

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Martijn.