Controller

Controller

Organisatie

Deze Nederlandse organisatie is ontstaan uit passie voor mode en de afgelopen 30 jaar gegroeid tot een succesvol internationaal herenmode bedrijf. Op dit moment worden de producten verkocht in meer dan 20 landen, met meer dan 1.500 verkooppunten en tal van shop-in-shops in Europa. Naast wholesale en retail is de organisatie sinds een aantal jaar ook met een eigen webshop actief en wordt er op het gebied van e-commerce gewerkt met andere grote Nederlandse webshops.

 

Sinds enkele jaren heeft de organisatie een eigen bedrijfspand (inclusief warehouse) aan de rand van Amsterdam. Een erg sfeervol ingericht pand met eigen tuin dat van alle gemakken voorzien is. Vanuit hier wordt de kleding ook ontworpen en je bevindt je dus in een erg creatieve en prettige werkomgeving. Zoals je kunt verwachten van een internationale fashion organisatie kent de organisatie een dynamische en informele cultuur.


Controller positie

Als Controller van de organisatie ben je de financiële spil in het afwisselende en uitdagende internationale fashion werkveld. Dit is een nieuwe rol waarin je als rechterhand van de Finance Director voor vernieuwende inzichten en adviezen zorgt en daarin de gehele organisatie meeneemt. Naast de Finance Director en jouw positie bestaat het team uit een debiteurenadministrateur, een crediteurenadministrateur en een IT medewerkster. 


Je neemt initiatieven op het gebied van procesverbetering en rapportages om de finance organisatie naar een hoger niveau te brengen en je zal het management voorzien van vernieuwende analyses en adviezen. Er is behoefte aan een hands-on en proactieve controller met een brede interesse, ook voor de andere functiegebieden. Er is er veel ruimte om Business Control naar een hoger plan te tillen. Je zorgt met jouw analyses voor betere inzichten in de bedrijfsvoering en resultaten en hierin neem je interne afdelingen als Sales/ Export, Logistiek en de Duitse collega’s mee. 
Hiernaast kun je een belangrijke rol spelen in strategische en optimalisatie projecten, zoals de vervanging van het ERP pakket, internationale uitbreiding, optimaliseren voorraad beheersing etc.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Ondersteunen en sparringpartner van de financieel directeur;
 • Verder opzetten en verdiepen van de Business Control functie. Door gedegen analyses kom je tot relevante management informatie voor de organisatie (BI);
 • Beheren van de planning & control cyclus voor de Nederlandse BV’s en de Duitse GmbH, inclusief het controleren en bewaken van de budgetten;
 • Managen van procesverbetering projecten en initiateren van business cases; 
 • Verantwoordelijk voor cashflow management en cashflow planning;
 • Ondersteunen en faciliteren voorraadoptimalisatie. Meedenken en ontwikkelen visie en beleid op het optimaal inzetten van de beschikbare voorraad en het werkkapitaal;
 • Je hebt een spilfunctie richting de verschillende afdelingen/management in Nederland en Duitsland en acteert als projectleider van best practises.


Ideale Controller kandidaat

De organisatie zijn op zoek naar een proactieve Controller die de meerwaarde van finance verder vorm kan geven binnen de organisatie. Je hebt een positieve instelling en bent oplossingsgericht en pragmatisch. Je weet collega’s te motiveren en vindt het leuk om midden in de business te staan. Je bent in staat de business te challengen waar nodig.

 

Verder herken je je in de volgende criteria:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding, minimaal op HBO niveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als Controller/Finance Manager in een snel verande-rende omgeving, idealiter in fashion ( retail) of fmcg branche;
 • Vanuit een pro-actieve opstelling zelfstandig werken en verantwoordelijkheid durven ne-men;
 • Ervaring mee en kennis van de financiële administratie;
 • Analytisch en communicatief sterk;
 • Nauwkeurig, flexibel, sociaal en gedreven;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

Locatie

Amsterdam


salaris

70K