Director Finance & Operations

De organisatie

Talpa eCommerce (Emesa) is een sterk groeiend Nederlands e-commerce platform bedrijf dat zich richt op het aanbieden van een breed scala aan producten en diensten aan consumenten. Het bedrijf is onderdeel van Talpa Network, een van de grootste mediabedrijven in Nederland. Met veilingsites VakantieVeilingen en SlaJeSlag en dealsite ActievandeDag maakt Talpa eCommerce online shoppen leuker en spannender. Met VakantieVeilingen en VavaBid in België en GoWinIt in Duitsland is ze ook internationaal actief. Via meerdere platformen biedt zij consumenten vrijetijd gerelateerde producten en alles waar zij met een voucher terecht kunnen: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals, weekendjes weg en complete vakanties.

Door deze sterke focus op e-commerce en het uitgebreide, opgebouwde netwerk van partners, is Talpa eCommerce uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse e-commerce industrie en is zij marktleider in Nederland op het gebied van dynamic pricing. 

Het hoofdkantoor van Talpa eCommerce  staat in Amsterdam. Daar werken zo’n 200+ professionals in onder meer marketing, sales, category management en Tech elke dag aan het succes en verdere groei van het bedrijf. Daar hebben ze als onderdeel van Talpa Network alle mogelijkheden en financiële slagkracht voor. Om over het bereik en de state-of-the-art technologie die voorhanden is nog maar te zwijgen. 

Het functieprofiel

De platformen van Talpa eCommerce zijn 24/7 actief en de performance op deze platformen wordt op real time basis gemonitord. Als Director Finance & Operations ben je verantwoordelijk voor de control op alle performance metrics en geef je gevraagd, ongevraagd en proactief advies aan de afdelingen marketing en operations.

Je bent als Director Finance & Operations verantwoordelijk voor zowel financial control als business control. Dat betekent dat je zorgt voor correcte en tijdige financiële maand- en jaarafsluitingen en bijbehorende rapportages, maar ook voor het maken en opleveren van financiële analyses die verdiepende (commerciële) inzichten verschaffen. Door de juiste input te verzamelen uit de business creëer je tijdig heldere budgetten/P&L’s en forecasts en ben je in staat daar vanuit jouw rol ook ‘hard’ op te sturen en waar nodig bij te sturen. Je identificeert de belangrijkste business drivers en vertaalt deze in heldere bedrijfs- en proces-specifieke KPI’s waarin de business en jouw collega MT leden zich herkennen en op basis waarvan onderbouwde beslissingen kunnen worden genomen. Je zorgt voor een goed inzicht in de winstgevendheid van ons aanbod en klantgroepen en voor ad hoc analyses, waaronder business cases voor verdere groei en verbeterinitiatieven. 

Als Director Finance & Operations ben je verantwoordelijk voor de control op alle performance metrics en geef je gevraagd, ongevraagd en proactief advies aan de afdelingen marketing, categorie en sales.  Je zorgt voor een data volwassen organisatie die de grote hoeveelheid beschikbare data gebruikt voor heldere inzichten en informatie.

Met bijna 5 miljoen transacties per jaar is Talpa eCommerce via haar klantenservice veel in contact met haar klanten, daarnaast worden er bijna 3 miljoen pakketten verstuurd elk jaar. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor deze customer care en fulfilment operatie, die zowel door eigen medewerkers als outsourcing partners wordt uitgevoerd. 

Je staat voor je team en hebt veel aandacht voor hun ontwikkeling. Je rapporteert hiërarchisch aan de CEO en functioneel ook aan de CFO van Talpa Holding.

“Wij bieden oplossingen waarmee iedereen zich een winnaar kan voelen: de consument, onze partners en uiteindelijk ook onze 200+ e-commerce experts! ‘Together we play to win’ is ons motto!" – Caroline Ammerlaan CEO 
 

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Universitaire opleiding richting Bedrijfseconomie, bij voorkeur gevolgd door RA/RC opleiding;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in zowel accountancy als in een e-commerce omgeving, waarvan tenminste twee jaar in een vergelijkbare positie;
 • Ervaring met het aansturen en coachen van een team van professionals over verschillende disciplines waaronder operations;
 • Uitstekende kennis van IFRS regelgeving;
 • Kennis van AFAS Profit ERP Software (Lucanet is een pre);
 • Uitstekende kennis van Microsoft applicaties;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Sterk analytisch vermogen, data driven;
 • Overtuigingskracht, goede communicator;
 • Nieuwsgierig;
 • Kennis van Customer Care en Fulfilment is een pre;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.