Director Finance & Technology

De organisatie

Boer & Croon is in 1973 opgericht en heeft in de afgelopen decennia een uitgebreide staat van dienst opgebouwd in executive management, management consultancy en financieel advies. De propositie van Boer & Croon combineert bewezen leiderschap met jong talent. Boer & Croon is snelgroeiend (40% groei in 2019) en heeft grote ambities voor de toekomst. Op dit moment werken er ongeveer 120 professionals. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Piet Heinkade in Amsterdam, maar is actief in heel Nederland en ook daarbuiten.

Finance & Technology
Boer & Croon is al jaren actief in het brede werkveld van Finance & Technology (F&T). Het F&T team richt zich op ondersteuning bij de ontwikkeling van het werkveld van de CFO en de Finance Transformatie. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de optimale inzet van mensen, processen en technology. Met F&T versnelt Boer & Croon de transitie van het finance team naar de rol van onmisbare business partner van de organisatie. Op dit moment werken er circa 15 professionals binnen F&T. Er is veel groeipotentie in dit werkgebied en hiertoe zijn we op zoek naar een nieuwe Director voor Finance & Technology.
 

"In deze rol krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf te groeien, maar ook om ons team en onze Solution te laten groeien. Wij werken continu aan onze eigen ontwikkeling (kennisdeling, mentoring, winnen uitdagende projecten) én aan de finance transformatie van onze klanten (juiste digitale strategie, verbeteren van financiële processen, management & KPI-rapportage en/of het inzetten van relevante nieuwe technologieën)."
 

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Afgeronde WO Master opleiding, idealiter aangevuld met een RA of RC;
 • > 10 jaar relevante werkervaring
 • Ruime werkervaring in Financieel Management, bij voorkeur een combinatie van consulting en financiële posities binnen bedrijven;
 • Ruime werkervaring in finance transformatievraagstukken, met name projecten gericht op realisatie/ implementatie van programma’s;
 • Uitstekende gespreksvaardigheden op strategisch niveau; Vloeiend in Nederlands en Engels;
 • Ervaring in het motiverend coachen en counselen van teamleden;
 • Actief en aantoonbaar netwerk binnen profit en bij voorkeur ook not for profit;

Het functieprofiel

In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor de verdere groei en professionalisering van de Finance & Technology Solution van Boer & Croon. Je zet je expertise enerzijds in op uitdagende projecten bij klanten en anderzijds ben je verantwoordelijk voor kennisdeling en mentoring van collega’s en het uitbouwen van de Finance & Technology solution. Je rapporteert direct aan de Partner Finance & Technology (Johan Traa) en fungeert als het ware als zijn rechterhand. Uiteraard krijg je alle mogelijkheden om door te groeien en ook Partner te worden.

Bij jouw klanten ben je verantwoordelijk voor diverse projecten op het gebied van strategisch advies en daaropvolgende implementatie, veelal rondom de finance transformatie. Denk aan:

 • (Financiële) procesoptimalisatie en verandertrajecten
 • Post merger integration
 • Interne en externe rapportages (one version of the truth, datagedreven besluitvorming)
 • Budgeting & forecasting, verbeteren controlfunctie (business-/ financial control) 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Arno.