FP&A Manager

De organisatie

Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, meer dan 3.000 medewerkers en een omzet van € 538 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. In 2017 is Unica overgenomen door Triton Partners, een Europees georiënteerd Private Equity partij. Sinds de overname is Unica de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel autonoom als door een actieve M&A strategie. Binnen Finance & Control ligt de focus op verdere professionalisering en het verstevigen van de finance fundering; investeren in processen, systemen én mensen. Met als doel dat finance niet alleen een ondersteunende, maar ook een uitdagende business partner is die actief bijdraagt aan strategische, tactische en operationele besluitvorming. 

Als voorloper in duurzame innovaties en allround technische dienstverlening lost Unica alle vraagstukken op het gebied van technologie in de gebouwde omgeving op.


Het gewenste kandidaatprofiel

  • Heb je een WO/Master opleiding afgerond in Finance, Bedrijfseconomie, bedrijfskunde of een soortgelijke studie, aangevuld met een afgeronde RA/RC opleiding;
  • Heb je minimaal 8 jaar relevante werkervaring binnen finance, waarvan idealiter minimaal 5 jaar op het gebied van FP&A;
  • Ben je goed in het opbouwen van goede klantrelaties met verschillende stakeholders;
  • Heb je ervaring met reporting- en consolidatie systemen, forecasting en procesimplementatie en -optimalisatie;
  • Werkervaring bij een project gestuurde organisatie is een pré (adviesbureaus, installatiebedrijven).

Het functieprofiel

De FP&A Manager is een uitdagende positie waarbij je veel waarde kan toevoegen om het bedrijf verder te professionaliseren. Je kan in deze positie je eigen team gaan vormen en je geeft leiding aan de FP&A Controller. Je rapporteert aan de Group Controller, Eric de Kruif. Het team van de Group Controller bestaat naast jou uit de Manager Accounting en team (20 medewerkers), de Tax Specialist en de Specialist Risk & Finance. Je gaat veel samenwerken met de Manager Accounting en de FP&A controller. In deze positie als FP&A Manager ontwikkel je en stel je periodieke rapportages op over de financiële en bedrijfseconomische performance van de Unica groep. Met jouw kennis en ervaring weet je pijnpunten op te sporen en aan te wijzen. Na het analyseren van je rapportages geef je (gevraagd of ongevraagd) advies aan management, directie en controllingsteam over hoe we onze bedrijfsprestaties kunnen verbeteren. Hierin heb je een adviseursrol. Je voert de regie van het budgettering, forecasting en reporting proces. Je hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe Unica Management Informatiesysteem.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Wineke.