Finance Change Manager

De organisatie

Zonnegilde groep is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, installeren en onderhouden van zonne-energiesystemen. Het bedrijf is gevestigd in Kampen en is opgericht in 2012. 

Zonnegilde groep biedt op maat gemaakte zon-PV oplossingen voor hoofdzakelijk het (groot)zakelijke segment. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde leveranciers om hoogwaardige en betrouwbare zonnepanelen en aanverwante producten te leveren. Het bedrijf heeft een team van ervaren professionals, inclusief eigen monteurs, die klanten van begin tot eind begeleiden bij het hele proces van zonne-energiesystemen, van advies over de beste oplossingen en ontwerp tot installatie en nazorg. Daarnaast biedt Zonnegilde groep ook onderhouds- en reparatiediensten voor bestaande zonne-energiesystemen. 

Sinds september vorig jaar heeft de Zonnegilde groep twee lange termijn partners gevonden om samen verder door te groeien; MG Partners en SleevesUp. Zonnegilde groep heeft daarbij de ambitie zich verder te professionaliseren en stevig door te bouwen door haar dienstverlening te verbreden tot een landelijk leidende one-stop-shop voor energie-, opslag- en duurzaamheidsoplossingen voor MKB-vastgoed eigenaren en gebruikers.

Het functieprofiel

Vanwege de sterke groei van Zonnegilde groep en de behoefte om de interne financiële organisatie naar een hoger niveau te tillen, zijn wij opzoek naar een verbindende en aanpakkende Finance Change Manager, met systeem-en procesaffiniteit. Om de grote groeiambities waar te maken is de verdere ontwikkeling van de finance- en back office organisatie van groot belang. Essentieel is het (verder) automatiseren en schaalbaar maken van de primaire finance processen, die ervoor zorgen dat de organisatie schaalbaar is. Het ontwerp en de implementatie van een nieuw aan te schaffen financieel/ERP systeem zal daarvoor het belangrijkste fundament leggen. Daarnaast het verder opzetten en professionaliseren van de projectenadministratie en business control functie wat zorgt voor de juiste (financiële) inzichten en analyses.  

In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan SleevesUp. Je bent onderdeel van het Finance team wat bestaat uit een Group Controller en twee administratief medewerkers.  

Je hebt de uitgesproken ambitie om voor het beste resultaat te gaan en de administratieve organisatie verder te helpen, om vervolgens te groeien naar een bredere Finance rol.  

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Masters degree in een financiële studie (Bedrijfseconomie, Accountancy en Control etc.); 
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring met accounting werkzaamheden, waarvan minstens de helft binnen een informele bedrijfsomgeving (i.e. klein-MKB), bij sterke voorkeur in een projectenorganisatie;  
 • Ervaren in het in kaart brengen en opzetten van efficiënte Core Finance – en bedrijfsprocessen; 
 • Kennis van IT architectuur en systeemintegratie (ERP) is een grote pré;  
 • Ervaring met, en energie van, veranderingstrajecten en projectmatig werk; 
 • Hands-on DNA, niet vies om zelf te doen en zaken zelf aan te pakken; 
 • Probleemoplossend karakter, krijgt er energie van nieuwe dingen te ontdekken, duikt graag diep in de materie. 'Can do', maakt zaken graag af; 
 • Een gezonde kritische en probleemoplossende basisinstelling; 
 • Sterk conceptueel denkvermogen; 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen; 
 • Is accuraat, onafhankelijk en proactief; 
 • Down-to-earth, vriendelijk, nuchter; 
 • Affiniteit met thema energietransitie en/of solar product; 
 • Je bent enthousiast om deel uit te maken van de verduurzamingsgroep die men de komende jaren beoogt uit te bouwen, en je bent eventueel bereid daarin zelf te participeren na een bepaalde periode bij goed functioneren.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.