Finance Director

De organisatie

Voshol Warmte- en Elektrotechniek is een internationale en innovatieve speler op het gebied van klimaatbeheersing en helpt bedrijven in de energietransitie. De organisatie heeft zich onlangs aangesloten bij GreenV, een succesvolle buy-and-build groep met complementaire bedrijven, waardoor het voor een nieuwe fase van groei staat. De groep stelt ze in staat om internationaal door te groeien. Voor de nieuwe Finance Director betekent dit een uitdagende en strategische rol: je bent de co-pilot van de Managing Director en helpt en faciliteert de groei, waarbij er veel ruimte is om de positie naar eigen inzicht in te vullen.

Het functieprofiel

Om de komende jaren verder te kunnen groeien is het verder optimaliseren van de financiële processen en rapportages een prioriteit. Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van finance: efficientie, tooling en uiteraard het meenemen en opleiden van collega’s. Je hebt ervaring met het opzetten, stroomlijnen en optimaliseren van de finance afdeling en begrijpt de cruciale rol hiervan voor de projecten business. Naast het opzetten van onder andere management en project rapportages, ben je nauw betrokken bij interne vraagstukken binnen de organisaties. Je zult actief bijdragen aan de (internationale) uitbreiding, onderbouwing en bijsturing van budget & forecast, kostenanalyses en prijsstrategieën. Je rapporteert aan de Managing Director van de organisatie en hebt een directe lijn met de groep. 

"Jij bent het aanspreekpunt voor alle financiële kwesties, zowel binnen de organisatie (in nauwe samenwerking met de MD), als naar de groep en de externe stakeholders. Je weet het strategisch plan te vertalen naar de juiste financiële, operationele en commerciële KPI's." 

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO financiële opleiding;
  • Je hebt minimaal 8 -10 jaar relevante professionele werkervaring in de Accountancy en/of het bedrijfsleven als Senior Controller of Finance Director; 
  • Relevante werkervaring binnen (internationale) project/productie organisaties is een pré;
  • Je bent pragmatisch, nuchter, hands-on en bereid om projectmatig financiële vraagstukken op te pakken;
  • Je bent in staat bruggen te bouwen en ondersteunt het management bij het nemen van beslissingen door hen heldere inzichten te geven middels kwalitatieve rapportages;
  • Je voelt je thuis in een mkb omgeving;
  • Je staat voor kwaliteit en kan mee met een sterk groeiende organisatie;
  • Kennis van Dutch GAAP en IFRS; Affiniteit/kennis met data-analyse en ERP;
  • Leergierig en proactief: je zoekt naar mogelijkheden om te verbeteren en wil blijven ontwikkelen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.

Referentie: LITI05975