Finance Director

De organisatie

De Medical Export Group (MEG) is een toonaangevende leverancier en projectengroothandel in geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ontwikkelingsorganisaties en -landen. Wereldwijd onsteunen zij overheden, NGO’s en hulporganisaties bij het reageren op medische noodsituaties en het verbeteren van de toegang tot goede gezondheidszorg. Dit doen zij door het beschikbaar stellen van geneesmiddelen en medische en laboratoriumapparatuur aan crisisgebieden en aan gemeenschappen in lage- en middeninkomenslanden. 

In samenwerking met de mensen in de frontlinie zorgt MEG ervoor dat de juiste medische hulpmiddelen met gecertificeerde kwaliteit en betrouwbare apparatuur daar terechtkomen waar ze nodig zijn. Producten die zij aanbieden zijn o.a. medische kits, verbruiksartikelen en wegwerpartikelen en worden gedistribueerd via haar eigen warehouse.

Investeringsmaatschappij Foreman Capital heeft een meerderheidsbelang in de onderneming. De ambitie van MEG is om gedurende de komende jaren de omzet te laten groeien door het vergroten van de share of wallet bij huidige VN-klanten, nieuwe niet-VN klanten en het verder ontwikkelen van nieuwe verkoopproposities.
 

Het functieprofiel

Als de nieuwe Finance Director ben jij vast onderdeel van het MT en tevens eindverantwoordelijk voor het finance en IT team. Je komt terecht in een ondernemende omgeving, waar jij je bezig zult houden met zowel praktische als strategische zaken. Je ziet toe op het aansturen en controleren van financiële processen en daar waar mogelijk is ook op het verder digitaliseren en automatiseren van deze processen. Daarnaast draag je bij aan het formuleren van een IT strategie.

De rol focust zich op het actief doorgronden van MEG op bedrijfseconomisch vlak. Het merendeel van de activiteiten komt uit projecten waarbij de voor- en nacalculatie en verschillenanalyse een belangrijke taak is om winstgevendheid te monitoren. De overige activiteiten bestaan uit de verkoop uit de voorraad, wat betekent dat toezicht en controle op tijdige uitlevering belangrijk is. Zeker omdat wordt gewerkt met farmaceutische producten die een houdbaarheidsdatum kennen. Termen als margebeheersing, werkkapitaalbeslag en cashflow zijn onderdeel van je werk. Je draagt zorg voor de gehele boekhouding, analyses, controles en rapportages. Stuurinformatie wordt door jou ontwikkeld en vormgegeven in dashboards en KPI’s worden door jou opgesteld en bewaakt. Ook adviseer je proactief over relevante ontwikkelingen aan de andere MT-leden. Je bent aanwezig bij vergaderingen met de aandeelhouders en je presenteert geconsolideerde rapportages aan directie, bank en aandeelhouders. 
 

 "Samen werken aan wereldwijde gezondheid"
 

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding Bedrijfseconomie, Economie of Accountancy; 
 • Ervaring binnen een internationale groothandelsomgeving; 
 • Allround professional die een breed takenpakket ambieert;
 • Relevante leidinggevende werkervaring;
 • Een echte doener met visie op de inrichting van de Finance organisatie; 
 • IT vaardigheden in verschillende relevante applicaties;
 • Hands-on, pragmatisch, daadkrachtig, communicatief vaardig en denkend in kansen en mogelijkheden;
 • Uitstekende kennis van de Engelse en Nederlandse taal is een must;
 • Stressbestendig, voelt zich thuis in een dynamische markt; 
 • Proactief, je zoekt naar nieuwe invalshoeken en je hebt een ondernemende en initiërende instelling; heeft business sense en oog voor vernieuwende ontwikkelingen en weet deze daadwerkelijk te implementeren;
 • Analytisch denkvermogen: je weet op basis van feiten en cijfers de directie te ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen; 
 • Je werkt gestructureerd en weet overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIS06222