Finance Director

De organisatie

Reesink Production staat niet alleen bekend om zijn innovatie en duurzaamheid in productieprocessen, maar levert ook topkwaliteit aan de landbouwsector. Sinds 2017 is Reesink Production onderdeel van Royal Reesink. Op dit moment zit het bedrijf in een transitiefase. Daarom zoeken we naar een gedreven Finance Director, die als lid van de directie/MT de financiële afdeling leidt en Reesink Production future-proof maakt. 

Het functieprofiel

Als Finance Director ben je lid van het Management Team (MT) en draag je de financiële eindverantwoordelijkheid voor Reesink Production. Rapporterend aan de directie van Royal Reesink, werk je nauw samen met het lokale managementteam en fungeer je als Finance Business Partner voor de gehele productieomgeving. Je stuurt een team aan van 6 personen waarbij je hun ontwikkeling en prestaties stimuleert. Verder ben je verantwoordelijk voor de Planning & Control cyclus, forecasting, ad-hoc analyses en business cases.

Je belangrijkste taak is het neerzetten van een solide financiële basis voor het bedrijf. Dit omvat het continu reviewen, verbeteren en automatiseren van financiële processen om efficiëntie en nauwkeurigheid te waarborgen. Als bruggenbouwer tussen finance en andere afdelingen, ben je voortdurend in contact met stakeholders zoals het finance team, lokale directie, de directie van Royal Reesink en leveranciers. Je zorgt ervoor dat zij heldere financiële inzichten ontvangen en ondersteunt hen bij het nemen van strategische beslissingen die het bedrijf naar een duurzame toekomst leiden. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het opstellen van zowel maand- als jaarrapportages, de berekening van standaard kostprijzen en het beheer van de planning en control cyclus. Daarnaast initieer je verbeteringen in het gehele AO/IC-traject, waarbij je prioriteiten stelt door een zorgvuldige afweging tussen risico's en kansen te maken.

Core focus: 

 • Lid van het MT en financieel eindverantwoordelijk voor de plan: P&C cyclus, forecast, ad-hoc analyses, KPI’s en business cases;
 • Neerzetten van een sterke finance fundering: reviewen, verder verbeteren en automatiseren van financiële processen;
 • Projecten: verbeteren ERP systeem, optimalisatie PowerBI, verbeteren van de voorraad waardering.

“Ben jij gericht op verbetering? En heb je zin om een bedrijf te helpen bij een turnaround? Reesink Production gaat momenteel door een verandertraject, waarbij alles uit de kast moet worden getrokken om de organisatie de juiste richting in te bewegen en alle stakeholders goed te informeren en van uitleg te voorzien. Ervaring in herstructureringen, verandertrajecten en/of reorganisaties is dan ook vitaal. Je krijgt bij Reesink een grote mate van vrijheid, maar ook de daarbij behorende verantwoordelijkheid." 

Het gewenste kandidaatprofiel

Je bent een ambitieuze en gedreven Financial. Je weet problemen te signaleren en de oplossingen te vinden en onderzoekt altijd of processen beter, slimmer en efficiënter kunnen.  Je zet jouw expertise als financial graag in om echt het verschil te kunnen maken. Hiernaast ben jij een mensgerichte financial, je haalt energie uit anderen, maakt tijd voor jouw collega’s binnen Finance om te investeren in hun kennis en kunde. Je bent een echte sparringpartner en zorgt voor verbinding, vertrouwen en (wederzijds) begrip bij de rest van de organisatie

 • WO of HBO Bachelor en/of Master opleiding in Finance, Accountancy of (Bedrijfs)economie;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als (Financial/Plant) Controller in een productie omgeving en/of MKB setting;;
 • Ervaring met het opzetten en uitbouwen van financiële processen, ervaring met Power BI is een pré;
 • Een verbinder in een no nonsens omgeving, gericht op samenwerking en in staat om sterke relaties op te bouwen;
 • Goed in Engels en Nederlands, zowel in taal als geschift;
 • Ambitieus, een doorzetter en zelfstandig;
 • Ervaring met verandertrajecten;
 • Communicatief sterk, proactief en innovatief.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Isabelle.

Referentie: LIIC06390