Finance Director

De organisatie

IDTV is een Nederlandse productiemaatschappij met een rijke geschiedenis. Het is opgericht in 1977 en heeft sindsdien grote impact gehad op het Nederlands televisielandschap. IDTV maakt televisieprogramma’s voor de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast creëert IDTV ook impactvolle content en experiences voor organisaties. IDTV is een storytelling company en als geen ander in staat om een verhaal boeiend te vertellen waardoor een breed publiek wordt bereikt en klanten hun doelstellingen behalen.  Zo zijn ze onder andere bekend van televisieprogramma’s als: Wie is de Mol, De Verraders, Het Geheim van de Meester en VT Wonen.

IDTV is onderdeel van All3Media International (gevestigd in het Verenigd Koninkrijk) wat onderdeel is van een joint venture tussen Discovery Communications en Liberty Global. 

Als Finance Director ben je in staat om op strategisch niveau mee te denken en bezit je de vaardigheden om de bestaande processen te stroomlijnen en waar mogelijk te optimaliseren.


Het gewenste kandidaatprofiel

  • 8+ jaar post-gekwalificeerde ervaring tussen Accounting en Controlling leiderschapsrollen;
  • WO werk- en denkniveau, gecombineerd met relevante opleiding en het liefst gecombineerd met een RA titel;
  • Relevante werkervaring in een project gedreven organisatie is een pre;
  • Ervaring met teamleiderschap;
  • Uitstekende kennis van systemen (SAP) en MS Excel, relevante ervaring met ontwerp en implementatie van processen en controles;
  • Een gestructureerde aanpak, analytische instelling en sterk probleemoplossend vermogen.
  • Stressbestendig, voelt zich thuis in een dynamische organisatie; 
  • Zeer tech savy en is gericht op procesverbetering;
  • Teammanager met oog voor de ontwikkeling van de medewerkers; 
  • Teamspeler met een gezonde gedrevenheid en een evenwichtige en stevige persoonlijkheid.

Het functieprofiel

IDTV is een dynamische organisatie en heeft behoefte aan een stabiel financieel landschap waar “in control” zijn een vereiste is. Door de groei van de organisatie is de verdere ontwikkeling van de finance- en back office organisatie van groot belang. In deze rol is er daardoor veel ruimte voor eigen initiatieven rondom automatisering, verbeteren van ERP (SAP) en het verder ontwikkelen van het team. Je moet de organisatie inclusief alle projecten financieel kunnen overzien, als business partner mee kunnen denken in mogelijkheden maar daarbij wel het financiële doel bewaken. Open en transparante communicatie is daarbij essentieel. 

Uiteraard ben je als Finance Director verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en nauwkeurige financiële verantwoording (IFRS), het  opstellen van het jaarlijkse budget, maandelijkse prognoses en management rapportages. De FD voorziet het managementteam, de Europese CEO/CFO en de moedermaatschappij (All3Media International) van waardevolle rapporten en analyses die helpen de strategische doelen te behalen. De Finance Director rapporteert aan de Managing Director en heeft de dagelijkse leiding over de afdeling Finance (2,5 FTE).

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.