Finance Manager

De organisatie

LIME is in 2005 opgericht vanuit de passie voor mensen en hun drijfveren. Vanaf de start is het doel geweest om een topspeler te zijn in executive search en interim management binnen Finance, Tax en Treasury. En dit met behoud van onze focus op kwaliteit, lange termijn relaties en oprechte interesse in mensen. LIME heeft de focus op het senior segment in Finance; CFO’s en hun direct reports. Om ons netwerk te helpen in contact te komen met de talenten van de toekomst en deze future CFO’s eerder in hun carrière te leren kennen, is in 2019 ons 2e label LEMON opgericht. Lemon is de executive search partner voor de high potentials; gedreven financials die een tweede of derde stap in hun carrière maken.

Onze organisatie bestaat uit een hecht en gedreven team van 26 collega’s die allemaal oprechte passie hebben voor het vak. Een mix van partners, (senior) consultants, researchers, office managers, marketing manager en natuurlijk finance. We zijn allemaal anders en iedereen heeft een unieke bijdrage aan het team. Als mens hebben we echter allemaal hetzelfde DNA:

Eerlijk
Wij zijn integer, open en transparant. We maken dingen niet mooier dan ze zijn: ‘what you see is what you get’. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen en zorgt ervoor dat mensen ons kunnen vertrouwen.

Verbindend
Wij zijn oprecht geïnteresseerd in de mensen om ons heen. We delen kennis, ervaringen en ons netwerk. Zo helpen we elkaar vooruit en ontstaan er lange termijn relaties.

Bevlogen
Wij doen ons werk met veel liefde en passie. Intrinsiek gemotiveerd gaan wij iedere dag opnieuw voor wat ons gelukkig maakt en waar wij energie van krijgen. Onderweg hopen wij anderen te inspireren hetzelfde te doen.

We werken graag samen vanuit ons nieuwe kantoor in Amsterdam-Buitenveldert, vlak bij het Amsterdamse bos. Naast dat we samen hard werken, hebben we ook ontzettend veel plezier en delen we onze successen. We bespreken en brainstormen over onze strategie tijdens offsites en vieren onze successen tijdens de vele uitjes. Daarnaast vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk, zowel on the job als met behulp van interne en externe trainingen.

Het gewenste kandidaatprofiel

Je werkt al een aantal jaren binnen Finance - bijvoorbeeld als Assistent Accountant of Finance Manager - en hebt de benodigde ervaring met en kennis over financiële processen en software binnen administratie, controle en rapportage. Je bent op zoek naar meer eigen verantwoordelijkheid in een ondernemende setting. Tegelijkertijd realiseer je je dat je in een kleine organisatie ook hands-on moet zijn. Je challenged de status quo en vindt het een uitdaging om de visie van de organisatie te vertalen naar een passende werkwijze binnen Finance. Je werkt gedetailleerd, gestructureerd en behoudt gemakkelijk het overzicht over de financiële resultaten. 

 • HBO niveau, bij voorkeur met bedrijfseconomische achtergrond;
 • Goed operationeel begrip van accounting, fiscaliteit & financial control;
 • Je hebt ervaring met het stroomlijnen van processen en tooling, bent sterk met Excel en hebt bij voorkeur kennis van Exact Online;
 • Communicatief sterk, comfortabel om analyses en rapportages met de business te bespreken en in staat om liaison te zijn voor externe partijen;
 • Je ziet werk liggen en gaat grondig te werk, kunt goed omgaan met deadlines, weet snel te schakelen en prioriteiten te bepalen;
 • Goed gevoel voor humor, positief ingesteld, gericht op samenwerking en daadkrachtige persoonlijkheid.

Het functieprofiel

Vanwege de groei van ons bedrijf en onze ambitie om verder door te groeien zijn we op zoek naar een Finance Manager (24-32 uur) die hieraan actief wil meebouwen.

In deze (nieuwe) positie ben je voor onze labels LIME, LIME Interim & LEMON van A tot Z verantwoordelijk voor alles wat met Finance te maken heeft. Je hebt zeer nauw contact met alle collega’s en werkt intensief samen met het externe administratiekantoor en de financieel adviseur die ons beide ondersteunen. Uiteraard is een deel van de werkzaamheden repetitief, maar we zoeken expliciet iemand die met een kritische blik de bestaande processen verder aanscherpt. De huidige werkwijze binnen finance is organisch ontstaan binnen een groeiende organisatie, en mag nu naar het volgende niveau getild worden.

We verwachten dan ook dat jij als onze nieuwe Finance Manager hierin veel eigen initiatief neemt, en willen graag investeren om deze verbeteringen door te voeren. Diegene die wij zoeken begrijpt dat we bouwen aan een groeiende organisatie en dat daarom focus op de schaalbaarheid van de financiële processen essentieel is.

 • Coördineren en managen van de maandafsluiting voor alle entiteiten;
 • Opstellen en optimaliseren van de management rapportages en wekelijkse forecast;
 • Mede opstellen van budget, prognoses en jaarverslagen;
 • In samenwerking met het externe administratiekantoor verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie, salarisadministratie en fiscale zaken (BTW, LB, VpB);
 • Contractmanagement voor (met name) de Interim divisie;
 • Facturatie en debiteurenbeheer voor alle entiteiten;
 • Verantwoordelijk voor leaseportefeuille, facilitaire zaken en pensioen/HR administratie;
 • Initiëren, uitwerken en implementeren van proces optimalisaties en automatisering van de core processen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Rolf.