Finance Manager Benelux

De organisatie

Sinds het eerste koffiefilter dat door Melitta Bentz in 1908 werd uitgevonden is Melitta Group uitgegroeid tot een pionierende en steeds vernieuwende organisatie die de volledige koffiebeleving naar de consument brengt. Melitta Sales Europe is verantwoordelijk voor de EMEA regio, het Benelux team bestaat uit ongeveer 50 collega’s. Het meest bekende merk is Melitta van de koffiefilters, filterkoffie, koffiebonen, pads en koffiemachines. Melitta maakt ook huishoudproducten zoals films, folies en verpakkingen voor hygiëne producten. Melitta is een groeiende, internationale organisatie en bewerkstelligt deze duurzame groei door de focus op de collega’s te leggen en op de sterke merken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel; de missie is dan ook: doe het duurzaam of doe het helemaal niet. 

Het gewenste kandidaatprofiel

•    Bachelor/Master diploma in Economie, Finance of Bedrijfskunde;
•    Relevante ervaring als Finance Manager of Business Controller, bij voorkeur in een commerciële omgeving met supply chain processen;
•    Sterke kennis van IFRS en operationeel, business & strategische controlling;
•    Ervaring met SAP, bij voorkeur S4HANA;
•    Als hands-on leider heb je een helikopterblik op details, strategie en teamprestatie;
•    Gewend om in een transformerende organisatie te werken;
•    Vloeiend in zowel Nederlands als Engels, Frans en/of Duits zijn een voordeel.

Bij Melitta bestaan geen aparte kamers voor mensen of teams, wij werken samen aan de doelen en steken de handen uit de mouwen in Gorinchem & Lokeren. Voor een duurzame, bestendige groei met goede mensen en sterke merken.

Het functieprofiel

Als Finance Manager van Melitta ben je lid van het MT Benelux en geeft leiding aan een team van zes financials. De rol heeft een brede verantwoordelijkheid over financiële en operationele controls en rapporteert direct aan de CEO. Je zorgt voor efficiënte closings & reporting, jaarrekeningproces, budget & forecast en de KPI ontwikkeling & monitoring van Customer Service processen. In deze rol staat continue optimalisatie voorop, werk je aan strategische projecten (implementaties IFRS richtlijnen en SAP4HANA) en zorg je samen met jouw team dat de doelstellingen van Melitta Benelux behaald worden. Je werkt nauw samen met collega’s van de afdelingen Marketing, Sales, Customer Service & Supply Chain Management, After Sales and MSE (Melitta Sales Europe). 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.