Finance Manager Benelux

De organisatie

De winkels van C&A zijn onmisbaar als je door de winkelstraten wandelt. In 1841 - bijna twee eeuwen(!) geleden – werd de fundering gelegd. Al generaties lang is het bedrijf een van de toonaangevende leveranciers van moderne, modieuze kleding tegen betaalbare prijzen, geproduceerd met een hoog niveau van duurzaamheid. Inmiddels voorziet C&A jaarlijks miljoenen klanten van betaalbare kwaliteitskleding. De stichtende familie nog steeds eigenaar van het bedrijf en nog steeds actief in het bedrijf. Het bedrijf biedt zijn koopwaar aan in meer dan 1.400 winkels in 18 Europese landen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 31.000 medewerkers, waarvan 4.000 in de Benelux.     
Om een positieve bijdrage te leveren volgen zij een holistische duurzaamheidsstrategie, waarin C&A duidelijk gedefinieerde milieu- en sociale doelen heeft. Deze strategische doelstellingen vormen de basis van al haar activiteiten en is specifiek erop gericht om haar impact op het milieu te minimaliseren, duurzamere materialen en circulaire mode te stimuleren en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en transparantie te waarborgen.

Het functieprofiel

Als de nieuwe Finance Manager Benelux ben jij een echte leider die de financiële processen en rapportages naar een hoger niveau kan tillen. De Finance Manager Benelux stuurt de accounting teams aan in de Benelux. Jij bent samen met hen verantwoordelijk voor de (juistheid en volledigheid van de-) maandelijkse-, financiële rapportages en ben jij in de lead voor het opstellen van de jaarrekening én de begeleiding tijdens zowel de interne- en externe audits. 
In deze rol rapporteer je aan de Head of Corporate Finance en – met een dotted line – aan de CFO Benelux. Samen met de business bouw je continu aan verdere professionalisering en groei. 

“At C&A we inspire you every day to look, feel and do good!”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Minimaal afgeronde HBO opleiding op het gebied van Finance, Business Administration, Accountancy & Control of soortgelijke richting;
  • 5-10 jaar werkervaring, bij voorkeur in een internationale-, controleplichtige omgeving. Ervaring binnen de retail, groothandel en/of FMCG is een sterke pré;
  • Aantoonbare ervaring met (efficiency-) projecten, ERP implementaties en/of procesverbeteringen. Je brengt de business sense en oog voor vernieuwende ontwikkelingen en weet deze daadwerkelijk te implementeren;
  • People Manager met oog voor de ontwikkeling van het team. Je brengt de ervaring of natuurlijke affiniteit met het coördineren, coachen en/of managen van een (finance) team. Je weet hoe je je eigen team moet enthousiasmeren en activeren.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Tobias.

Referentie: LISL06239