Financial Controller met een...

Financial Controller met een passie voor dieren

Meer over Anicura

In Nederland is AniCura nog een redelijk nieuwe naam binnen de diergeneeskunde. AniCura is Scandinavisch van oorsprong, en sinds 2011 zijn ze uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Anicura heeft 5.100 werknemers (waarvan 1500 dierenartsen) en meer dan 200 klinieken in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland (sinds 2015). In Juli 2018 is Anicura onderdeel geworden van de Mars Petcare divisie, wereldwijd marktleider in dierengeneeskunde. Samen werken zij aan continue verbetering van de zorg, het realiseren van landelijke dekking en de verdere professionalisering van de organisatie.

Elke Anicura dierenkliniek is onderdeel van één van de vijf regio’s; Zweden, Noorwegen, Denemarken, DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitzerland) en Nederland. Elk land heeft een eigen MT en een team om de klinieken te ondersteunen en de verdere groei binnen de regio te faciliteren.

In Nederland heeft Anicura 750 werknemers en 70 dierenklinieken. De omzet is in de afgelopen jaren sterk gestegen (2017: euro 38mio, 2018: euro 65 mio) en de verwachting is dat deze omzet verder zal stijgen in 2019 richting euro 100mio. Dit zal deels door autonome groei, maar zeker ook door middel van acquisities, gebeuren.

Afbeeldingsresultaat voor anicura


Over de positie

Wij zijn op zoek naar een business minded financial controller, met de drive actief bij te dragen aan de explosieve groei van Anicura. In deze brede rol ben je end-to-end verantwoordelijk voor jouw eigen dierenklinieken; van het goed inrichten en managen van alle (accounting technische) backoffice processen tot en met het acteren als sparringpartner voor de klinieken.

Binnen Anicura wordt gewerkt met vooruitstrevende tooling, waardoor in de toekomst alle day-to-day transactionele processen voor de klinieken zullen worden geautomatiseerd. Deze automatisering zal invloed hebben op de operationele werkzaamheden, waardoor je voor jouw dierenklinieken een meer controlerende rol zult hebben. Jij bent verantwoordelijk voor de periodieke (maand/jaar) afsluiting en financiële rapportages voor jouw dierenklinieken. Je hebt een actieve rol in de afsluiting, waarbinnen je zelf verantwoordelijk bent voor complexere issues, zoals balansspecificaties, voorzieningen, intercompany afstemmingen etc. Jij bent verantwoordelijk voor de juistheid en kwaliteit van de cijfers van jouw klinieken.

Hiernaast ben jij de sparringpartner voor en heb je intensief contact met de klinieken. Door het inrichten van de juiste dashboarden en het voorzien van analyses, geef je de diereklinieken handvatten om hun resultaten continu te blijven verbeteren. Naast de rapportage van de financiële cijfers kijk je ook naar de commerciële en operationele KPI’s, zoals omzet per kliniek, diersoort, medische handeling, ratio’s met betrekking tot klantbezoeken, percentage van personeelskosten, overtime etc. Hiernaast ondersteun je de klinieken in het opstellen van het budget en de forecast, en stuur je gedurende het jaar bij waar nodig.


Wie ben jij?

Je bent kritisch en tegelijkertijd klantgericht. Je hebt een gedegen accounting achtergrond, weet problemen te signaleren en de oplossingen te vinden. Je vindt het uitdagend om met de nieuwste tooling te werken binnen elk aspect van finance en ervoor te zorgen dat deze zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Je kijkt altijd naar kansen om processen te verbeteren. Je hebt veel oog voor detail, zonder hierbij de grote lijnen en daarmee de horizon uit het oog te verliezen.


“Buiten een opgewekt karakter zoeken wij assertiviteit, een proactieve houding en een hoog zelfstartend vermogen. Het is belangrijk dat je de cijfers goed kunt doorgronden en uitleggen aan de collega’s binnen de klinieken, zodat jullie samen de organisatie verder kunnen laten groeien en presteren. Wij zoeken een ambitieuze financial met een sterke accounting technische basis, maar met de potentie en ambitie om zich te verbreden richting management control en ook een goede sparringpartner kan zijn voor de klinieken."

Michiel Beijerink – Finance Director NL  
 

  • HBO/WO achtergrond
  • Minimaal 3-6 jaar ervaring als financial accountant of controller binnen het commercieel bedrijfsleven of als (RA/AA) Accountant
  • Sterke financieel technische ervaring incl. regelgeving & fiscaal (BTW/LB/VPB)
  • Sterk ontwikkeld analytisch en cijfermatig inzicht
  • Nieuwsgierig, transitiegericht, overtuigingskracht
  • Hands-on attitude, pragmatisch en actie gericht
  • Humor, positief ingesteld en gericht op samenwerken

                             


Locatie

Amsterdam


salaris

Marktconform