Financial Controller

Financial Controller

Organisatie

Deze organisatie is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Voor de afdeling Control zoeken wij een Senior Financial Controller in De Lier ( Rotterdam)

     
Deze organisatie  is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 400 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft hebben ze divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van deze organisatie is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling.


Financial Controller positie

Het bedrijf waar deze positie speelt is zeer hard aan het groeien. Om deze internationale groei te kunnen bijbenen en de verdere professionalisering binnen Group Control vorm te kunnen blijven geven, zijn wij  op zoek naar een Senior Financial Controller. Een financial controller met aantoonbare internationale ervaring op het gebied van accounting, reporting en control.

 

In deze rol maakt onderdeel uit van de afdeling Group Control (7 collega’s), waarbij je samen met één collega je richt op de verdere professionalisering van de rapportages aan de diverse stakeholders. In de uitvoering van jouw functie werk je nauw samen met de afdeling business control en het shared service centre. Het is een belangrijke rol waarbij je jouw (nieuwe) inzichten kan inbrengen.

In deze positie rapporteer je aan de Group controller.


Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het analyseren en controleren van de aangeleverde financiële rapportages;
 • Het zorgen voor een perfecte aansluiting van de cijfers en analyse hiervan. Dit alles verwerk je in rapportages om onze stakeholders de juiste informatie te geven over de financiële performance van de organisatie;
 • Je beseft dat het belangrijk is om te leveren (deadline commitment);
 • Het verder uitwerken en implementeren van accounting principles en control procedures;
 • Aan de hand van de accounting principles ontwikkel je nieuwe werkwijzen en werkbare instructies voor alle afdelingen die met die werkwijze te maken hebben. Je zorgt voor de implementatie en controle en draagt hierdoor bij aan de professionalisering.


Ideale Financial Controller kandidaat

 

Jouw profiel:

 • Een afgeronde masteropleiding in een financiële richting, aangevuld met een RA of RC opleiding; 
 • 3-5 jaar soortgelijke werkervaring bij een internationale holding, waarbij je aantoonbare ervaring hebt met professionalisering van financial control en reporting;
 • Up to date IFRS kennis en weet deze theorie met de praktijk te koppelen;
 • Kennis en ervaring met consolidatie, rapportages en financial control; 
 • Complexe zaken kun jij eenvoudig uitleggen en je bent in staat om draagvlak te creëren bij collega’s uit alle lagen van het bedrijf en veranderingen door te voeren (hoge organisatie- en cultuur sensitiviteit);
 • Je kunt zelfstandig projecten aanpakken en je pakt deze ook met een hands-on mentaliteit aan;
 • Een continue groeiend en daardoor veranderend bedrijf vind je een uitdaging;
 • Je kunt goed prioriteren en weet dat het belangrijk is om te leveren (deadline commitment), maar levert wel met een hoog kwaliteitsniveau en accuratesse; 
 • Excellente communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Het is een internationale rol waarbij een goede beheersing van de Engelse taal een must is.

Locatie

Omgeving Rotterdam


salaris

80-95K