Financial controller

Financial controller

Organisatie

Een onbezorgd weekendje weg aanbieden dankzij een financieel stabiele basis. Door gedegen financiële analyses en rapportages weten we dat we bij Landal GreenParks op de goede weg zitten. Dat is hoe jij bij Landal GreenParks impact hebt op onze bedrijfsvoering. 


Vanuit het hoofdkantoor in Leidschendam geef jij als Financial Controller, intern Controller Reporting genoemd, inzicht in de financiële positie en ben jij de link tussen de finance teams van de verschillende landen, het Financial Shared Service Center en Group Control in de UK. Dat doe je binnen het team Financial Control, waar je met een professioneel team aan uitdagende opdrachten werkt.

 

Afdeling 
De financiën van onze parken en de beheerparken zijn bij Landal in vertrouwde handen. Met zo’n 130 collega’s regelt Landal alle financiële zaken en voeren we de financiële administratie van onze parken en beheerparken. Dat betekent veel voor ons én onze werkzaamheden. We zijn een sterk en gedreven team dat een mooie, waardevolle rol mag spelen in onze organisatie.


Bij Planning & Control verzorgen we de jaarrekeningen en interne- en externe rapportages, waaronder rapportageprocessen rondom de maand- en kwartaalafsluitingen, toepassing waarderingsgrondslagen, bewaking data-integriteit en vennootschapsbelasting. In 2019 verhuist Landal haar kantoorlocatie van Leidschendam naar Den Haag (op loopafstand van CS).


Financial Controller positie

Je houdt je bezig met de financial control en de in- en externe rapportage in de breedste zin van het woord. Financiële rapportages stel je op binnen de daarvoor gestelde deadlines. Je zorgt ervoor dat informatie uit verschillende bronnen op tijd beschikbaar, geconsolideerd en juist geïnterpreteerd is.

 

In samenwerking met ons Financial Shared Service Center en de finance teams van de landen stel je de maandelijkse financiële rapportage op. Je vindt het leuk om gedegen analyses te maken van de verschillende financiële rapportages binnen onze organisatie in nauwe samenwerking met Business Control. Ook draag je graag je steentje bij aan de verbetering van rapportageprocessen. Je rapporteert aan de Manager Financial Control.

Ook neem jij de verantwoordelijk voor:

  • De maandelijkse financiële rapportage, het opstellen van het budget en de forecast volgens de groepsrichtlijnen;
  • Het onderhouden van contact met de regionale financiële teams over de informatie die nodig is op groepsniveau;
  • Meewerken aan het opstellen van geconsolideerde jaarrekening volgens IFRS en lokale wet en regelgeving. Je werkt daarbij samen met externe auditors;
  • Het onderzoeken van vaktechnische kwesties op het gebied van IFRS en daarover richtlijnen geven aan de finance teams en het Financial Shared Service Center;
  • Het maken van de statutaire jaarrekeningen van diverse rechtspersonen (Nederlands Gaap) en de coördinatie van het auditproces;
  • Het analyseren en maken van cash flow prognoses ten behoeve van cash management van de groep.


Ideale Financial Controller kandidaat

Landal geeft je alle vrijheid om je werk zelfstandig in te delen. Door prioriteiten te stellen en te multitasken lukt het jou de gestelde deadlines te halen. Kortom, je bent een zelfstarter die snel kan schakelen en moeiteloos zijn eigen werk kan plannen en organiseren. Je weet van aanpakken en neemt nieuwe kennis snel in je op. Ook ben je met jouw communicatieve en motiverende skills een sterke teamplayer. Omdat je oplossingsgericht, nauwkeurig en analytisch te werk gaat, vertrouwen we blind op jouw rapportages.

 

Jij bent de Financial Controller die wij zoeken als jij ook:

  • Minimaal een Masterdiploma hebt in Business Administration en in het bezit bent van een RA-titel;
  • 4 à 7 jaar relevante werkervaring hebt bij een van de big four accountantskantoren eventueel aangevuld met ervaring in het bedrijfsleven of bij een kleine corporate;
  • Gedegen kennis hebt van accounting principles en IFRS (inclusief IFRS 16).

Locatie

Leidschendam


salaris

75K