Financieel eindverantwoordelijk logistiek

De organisatie

Bol.com is hét online Retail Tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit 36 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 51.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert Retail al sinds 1999. En dat blijven ze doen. Zo heeft bol.com op het gebied van duurzaamheid grote ambities en is de organisatie sinds 2022 klimaat neutraal. Als het beter kan, maken ze het beter! Samen met klanten, partners en ruim 3.000 collega’s. En hopelijk samen met jou!

Bol.com groeit jaar in jaar uit hard. De logistieke diensten van bol.com worden daarbij een steeds belangrijker business model, zowel voor de eigen bol.com retail als voor de zakelijke partners die via bol.com verkopen (Logistic Services via bol.com/ LSvb). Bol.com investeert veel in haar fulfilment centers, maar ook in nieuwe deelnemingen en duurzame bezorgdiensten als Ampère en Cycloon. 

Om de groei van het logistieke business model te faciliteren en de juiste investeringsbeslissingen te maken zoeken wij  de financieel eindverantwoordelijke senior manager voor alle bol.com logistiek en Logistic Services via bol.com. Een rol met een grote verantwoordelijkheid en exposure! 

Het functieprofiel

Voor het logistieke business model van bol.com zijn wij op zoek naar een Senior Finance professional die de almaar groeiende logistieke organisatie naar een nog hoger professioneel niveau kan brengen. In deze rol werk je nauw samen met de COO van Bol.com en ben je lid van het MT van de Business Line. Je rapporteert in de financiële lijn aan de Director Financial Value Creation, die direct rapporteert aan de CFO van Bol.com. Intern kent deze functie de titel Senior Manager Logistics & LSvb Control.

In deze ondernemende business partner rol bestuur je de lange en korte termijn van de logistiek binnen bol.com. Met een team van 8 senior controllers zorg je dat de logistieke kosten van bol.com nu en in de toekomst onder controle blijven. Je balanceert daarbij tussen focus op kosten en capaciteitsbenutting op korte termijn aan de ene kant, en anderszins ben je de gesprekspartner in hoe de organisatie opgesteld staat om haar lange termijn-doelen te realiseren met betrekking tot groei en return on capital.

"Ben jij straks financieel eindverantwoordelijk voor het logistieke business model van bol.com?
In deze rol heb je de unieke kans om een aantal van de meest zichtbare bol.com projecten in financieel verantwoorde banen te leiden. Inclusief investeringsbeslissingen die behoren tot de grootste van de Ahold-Delhaize groep. Je leidt een hoogwaardig business finance team (8 FTE), waarbinnen samenwerking, pionieren, het delen van inzichten en elkaar continu verbeteren gedeelde waarden zijn." 

Het gewenste kandidaatprofiel

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je een analytisch sterke business partner bent die eigenaarschap koppelt aan een pioniersdrive. Je bent een inspirerende people manager die gewend is om managers te managen, een goede communicator, en een stevige persoonlijkheid met impact. Daarmee ontwikkel je jouw mensen en verbind je in- en externe stakeholders van operatie tot directieniveau. Je hebt het overzicht om boven de materie te staan, maar voelt je ook thuis in de inhoud van complexe modellen en financiële datasets. Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, heb je het aanpassingsvermogen om bij te sturen en te leren. Bovendien ben je niet bang om afwegingen te maken op basis van incomplete data.

3 redenen waarom dit iets voor jou is

  • Als je een Master en >10 jaar relevante werkervaring inbrengt, waarvan >3 jaar in een vergelijkbaar zware rol, en als je  een afgeronde RC, RA, CMA, CIMA en/of CFA hebt;
  • Als je hart sneller gaat kloppen van de business impact van finance in online retail en logistieke vraagstukken (ervaring is natuurlijk een sterke pré);
  • Als je zelf performance en business cases wilt doorgronden en tegelijkertijd teamleden wil helpen (nog) beter te worden.
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Martijn.