Group Business Controller

De organisatie

Emixa is het paraplumerk van het digitale transformatie consortium bestaande uit 5 succesvolle bedrijven Magnus Digital, Dimensys, Cards PLM Solutions, Appronto en OnePLM. Deze 5 bedrijven hebben een jarenlange historie en expertise in het leveren van oplossingen bestaande uit licenties, advies en implementatie diensten voor Product Lifecycle Management, Enterprise Resource Management, Low Code, Analytics en Management Consulting. Gezamenlijk hebben de 5 bedrijven 450 medewerkers in dienst en leveren een grote bijdrage aan organisaties in uiteenlopende sectoren met een focus op de maakindustrie. Holland Capital, investeringsfonds voor het Nederlandse MKB, is de meerderheidsaandeelhouder. In 2020 begonnen zij met de vorming van dit bedrijvencluster gericht op digitale transformatie. Emixa is de enige specialist die voor klanten de combinatie van Siemens/Mendix/SAP technologieoplossingen kan realiseren.

Emixa heeft de ambitie om één van de leidende partijen te worden in West-Europa. Naast de Benelux en het Verenigd Koninkrijk wil men haar activiteiten uitbreiden naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Acquisities (M&A) zijn een belangrijk onderdeel binnen de groeistrategie van Emixa. Voor deze fase van groei zoeken zoeken wij een prestatiegerichte Group Business Controller.   

Het functieprofiel

Als Group Business Controller van Emixa focus je op het verder professionaliseren en uitbouwen van de business control functie van de groep. Je speelt een belangrijke rol in het bouwen van een snelgroeiende internationale organisatie, waarbij buy & build een belangrijke rol speelt.

Je hebt een belangrijke missie om ervoor te zorgen dat de planning- en rapportageprocessen soepel verlopen en dat de financiële informatie relevant, betrouwbaar en tijdig is. Je drijft het financieel budgetterings- en forecasting proces, waarbij je samen werkt met de managers in de business. Daarnaast ben je spin in het web van de maandelijkse rapportage cyclus, waarbij je borgt dat deze tijdig en vloeiend verloopt en de kwaliteit steeds verbeterd wordt. Aanvullend trek je diverse verbeter projecten en ondersteun je strategische projecten met cijfers. Jij bent het aanspreekpunt voor betrouwbare financiële informatie van Emixa. Je schakelt van nature makkelijk op meerdere niveaus met verschillende stakeholders.

Je rapporteert aan de CFO en bent een sparringpartner voor de Group Financial Manager en andere (financial) management teamleden binnen de Emixa groep.

Peter-Jan Simons, CEO Emixa:
“De wereld verandert in hoog tempo. Om concurrerend te blijven, moeten bedrijven kiezen voor een bedrijfsmodel en een aanvullende IT-architectuur kiezen waarmee zij voorop kunnen lopen. Door de krachtige en unieke combinatie van branchekennis en technologische expertise op het gebied van ERP, low-code toepassingen, integraties en PLM-oplossingen stellen wij onze klanten in staat te winnen in het uitdagende tijdperk van volledige digitalisering”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je bent een resultaatgerichte financiële sparringpartner. Je overziet de hoeveelheden informatie en je onderkent duidelijk de prioriteiten die voor de business relevant zijn. Jouw kritische blik helpt Emixa om haar cijfers en stuurinformatie te verbeteren, haar interne processen te verbeteren, business cases op te stellen en samen met het management te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige sturing;
  • Je hebt een afgeronde relevante bedrijfseconomische opleiding op WO-niveau, idealiter aangevuld met een postdoctorale opleiding (RC/RA);
  • 6-8 jaar ervaring als Business controller, Business Analyst,  in Transaction Services en/of Consultancy; 
  • Uitstekende kennis van financiën en IT-tools (Excel, ERP, Planning & Consolidatie tools, business intelligence tools) en methodologieën voor procesverbetering (zoals LEAN) / projectmanagementvaardigheden;
  • Sterke analytische en datamodelleringsvaardigheden;
  • Goede vaardigheden in stakeholdermanagement en communicatie;
  • Affiniteit met complexe omgevingen en uiteenlopende, soms verweven business modellen;
  • Communicatief zeer sterk in zowel Nederlands als Engels;
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Alexander.

Referentie: LIC06097