Group Finance and Accounting Manager

De organisatie

Zonne-energie speelt een belangrijke rol bij het behalen van de klimaatdoelstellingen en VDH Solar zit in het hart van de energie transitie als toonaangevende totaalleverancier van fotovoltaïsche installaties aan de professionele installatie markt. VDH Solar heeft een vooraanstaande en sterk groeiende positie in de Benelux en staat bekend om haar service gerichtheid, uitgebreide productkennis en marktleidend assortiment van A-merken zonnepanelen, omvormers, batterijen, montage-materiaal en gerelateerde producten. 

Zon en wind zijn de eeuwige energiebronnen die altijd voorradig zijn. Met deze 100% groene energiebronnen, kan de mens eigen duurzame energie produceren. VDH Solar wil hierbij helpen door iedereen in de solar gerelateerde branche een kans te bieden om kwalitatieve zonnesystemen aan te schaffen en onze service te ervaren. Zij willen zorgen voor een duurzaam energieklimaat voor de huidige en toekomstige generatie.

Het functieprofiel

Wij zijn op zoek naar een talentvolle en ondernemende Group Finance and Accounting Manager. Dit is bij uitstek een rol waarin je met jouw team procesverbeteringen gaat doorvoeren en zorgdraagt voor betrouwbare informatie voorziening. De organisatie is volop in beweging en we zoeken iemand die hier in kan meebewegen en processen kan harmoniseren en standaardiseren. In deze rol komen leiderschap, een change agenda, finance & accounting skills samen. 

De functie heeft een breed karakter. Als Finance and Accounting Manager ga je praktisch en pragmatisch met zaken om, voel jij je comfortabel in een no-nonsense werkomgeving en breng je operationele slagkracht. Je bent verantwoordelijk voor een team van ongeveer 6-8T FTE en daarnaast heeft de functie een sterk projectmatig karakter. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het integreren van nieuwe acquisities, het opzetten/verbeteren van het Internal Control Framework en de harmonisatie van de verschillende administraties.

Tot slot is het project de transitie van twee verschillende IT systemen ( Exact en Aerport) actueel en is jouw inbreng van belang. Je rapporteert rechtstreeks aan de CFO en werkt nauw samen met de afdeling Group Financial Control en Business Control. 

"Zon en wind zijn de eeuwige energiebronnen die altijd voorradig zijn. Met deze 100% groene energiebronnen, kan de mens eigen duurzame energie produceren."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Een afgeronde opleiding op WO niveau; idealiter aangevuld met een Postdoc (RA); 
  • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring bij een Big4 kantoor, eventueel aangevuld met enkele jaren ervaring binnen het bedrijfsleven;
  • Ervaring binnen een private equity omgeving is een pré; 
  • Leidinggevende capaciteiten is een must; 
  • Relevante werkervaring binnen een groothandel bedrijf (B2B);  
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift; 
  • Excelleert zowel op strategisch inzicht als op operationele betrokkenheid;
  • Ervaring met Exact, King en Aerport.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Maureen.