Head FP&A

Head FP&A

Organisatie

Onze klant is een Nederlands FMCG productiebedrijf met diverse internationale vestigingen en waar in totaal meer dan 200 mensen dagelijks met grote inzet werken. Het hoofdkantoor (en tevens productielocatie) is gevestigd in Almere. Hier is alle ruimte om de ambities en doelstellingen van de organisatie te verwezenlijken. Zo produceren ze hier, in de eigen fabriek, honderden verschillende producten die hun weg, via retail en e-tail, vinden naar miljoenen tevreden consumenten in meer dan 45 landen. De omzet is ongeveer €70 mio.


Head of FP&A Profiel

Sinds kort is er een nieuw directieteam aangesteld; CEO, CFO en COO. Dit directieteam is verantwoordelijk voor een ambitieuze strategische groeiagenda. Eén van de actiepunten hoog op de agenda is het verder professionaliseren van de finance functie, met meer specifiek een focus op Business Finance. 

 

De nieuwe functie, Head of FP&A, is het aanspreekpunt en de financiële ondersteuning voor de business, en rapporteert direct aan de CFO. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van business finance binnen deze dynamische omnichannel, FMCG, productieorganisatie. Denk hierbij aan het vaststellen, analyseren en initiëren van verbeterplannen aangaande onder meer de waarde drijvers/KPI’s, omzet, marge en kosten. Daarnaast zal er een grote focus op Business Intelligence liggen.

 

Ook draag je zorg voor de implementatie van de strategie en het opstellen van doelstellingen, plannen, budget en forecast ten behoeve van de financiële besturing van deze gebieden. Je ziet toe op een maximaal rendement uit investeringen in mensen, middelen en systemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor goede financiële besturing en tevreden stakeholders. 

 

Tevens ben je sparringpartner van de CFO, de andere twee directieleden alsmede het grotere MT (Marketing, Sales, HR, R&D en HSE) op financiële, kwantitatieve en strategische vraagstukken. Je coacht je collega’s in het interpreteren van financiële informatie, het vertalen van bevindingen naar verbetermogelijkheden en het opvolgen daarvan. Je hebt een buitengewoon zichtbare positie naar de business en binnen de organisatie. Jouw bijdrage maakt een enorm verschil!

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Business partnering richting Directie en senior management, w.o. het geven van gevraagd én ongevraagd advies;
 • Optimaliseren van FP&A binnen de organisatie;
 • Pro-active business partner van Productie, Category management, Verkoop, Logistiek, Supply chain en IT;
 • Ondersteunen van het budgetteringsproces, bewaken van de doelstellingen;
 • Definiëren van KPI's, trends en dashboards;
 • Verantwoordelijk voor cash forecasting;
 • Vaststelling van financiële resultaten, inclusief betrouwbare financiële en operationele rapportages die de organisatie helpen te besturen, én bijsturen;
 • Initiëren en realiseren van (verbeter)projecten, zowel gericht op de business als op controlling zelf;
 • Het (financieel) begeleiden van diverse ingrijpende projecten; 
 • Betrokkenheid bij mogelijke M&A activiteiten;
 • Brede ondersteuning in het IT-landschap, denk aan (power) BI, data-analytics, etc.

 

In de fase waar de organisatie zich op dit moment bevindt heb je de unieke kans om een sturende en leidende rol te spelen om samen met de (nieuwe) directie de nieuw ingeslagen weg tot een groot succes te brengen. In deze fase wordt naast je financiële kwaliteiten ook de ondernemer in jezelf aangesproken. 


Ideale Head of FP&A kandidaat

Je bent een enthousiaste, analytisch scherpe en communicatief sterke financial met een gezonde dosis ‘ownership’ en ‘entrepreneurship’ die een proactieve instelling. Je kunt je collega’s op de juiste manier coachen en motiveren. Ervaring in een vergelijkbare FP&A functie, waarbij je hebt laten zien een goede business partner te zijn, is zeer waardevol. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die verwachtingen graag waarmaakt, maar nog veel liever overtreft.

 

Ervaringsprofiel:

 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare posities;
 • Relevante financiële opleiding op minimaal WO niveau, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale kwalificatie (RC, RA);
 • Volwaardig business partner voor de commerciële/productie organisatie;
 • Overtuigend cijfermatig inzicht, in staat bevindingen en adviezen helder te presenteren;
 • Vermogen tot realiseren van projectresultaat;
 • Analytisch buitengewoon scherpe persoonlijkheid;
 • Ervaring met werken met ‘stevige’ senior managers en Directeuren; 
 • Sterke voorkeur voor ervaring in een Productie / FMCG omgeving.

 

KERNCOMPETENTIES

 

Ondernemend en pragmatisch
Signaleren van kansen in de markt, zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten, er naar handelen en daarbij verantwoorde risico’s durven nemen. 

 

Analytisch
Herkent belangrijke informatie en signaleert problemen. Ontrafelt een probleem systematisch en legt verbanden tussen de verschillende delen. Ziet snel de mogelijke oorzaken van het probleem.

 

Team player
Ontwikkelen van samenwerking en teamgeest binnen een groep door stakeholders en medewerkers daadwerkelijk te betrekken en win-win situaties te creëren. Meewerkend voorman: “met de poten in de modder” om het beste uit jezelf en elkaar te halen.

 

Overtuigend
Overtuigt anderen van een bepaald standpunt. Creëert draagvlak voor plannen en ideeën. Gebruikt deskundigheid en kennis om een resultaat te bereiken. Weet bruggen te bouwen zonder dat daarbij het standpunt of de overtuiging verworpen wordt.


Locatie

Almere


salaris

Marktconform