Head of Finance

De organisatie

Dutch Health Clinics is een ambitieuze nieuwe speler in de gezondheidszorg, in april 2022 opgericht door twee ervaren, betrokken zorgondernemers in samenwerking met een actieve investeerder, MG Partners. De groep heeft de diepe overtuiging dat goede, betaalbare en toegankelijke zorg daadwerkelijk te realiseren is, juist door andere, fundamentele keuzes te maken. Met als doel: perspectief bieden aan hun zorgverleners én een omgeving creëren waar de relatie met de patiënt, teamgenoten, intuïtie en werkplezier voorop staan.

Inmiddels bestaat de groep uit vier klinieken: Dr. Kuypers kliniek, Dokter Wikler Kliniek, Huidzorg Houten en De Huidtherapeut. In 2022 realiseerde Dutch Health Clinics een omzet van 6 miljoen, met zo’n 30 werknemers. Voor 2023 staat een stevige omzetgroei gebudgetteerd. Komende jaren wil de groep doorgroeien naar 50 miljoen. Naast autonome groei, zullen ook overnames van bestaande ZBC’s, praktijken en samenwerking met / overname van zorg uit ziekenhuizen hieraan bijdragen. Naar verwachting voegen zich in 2023 ook andere professionals en succesvolle zorgondernemers bij de groep, steeds met hun eigen specialistische praktijk of kliniek. 

Het functieprofiel

Om bovenstaande met vaart te realiseren, wil Dutch Health Clinics op korte termijn haar team versterken met een ambitieuze, zelf startende en pragmatisch ingestelde Head of Finance, die zich thuis voelt in een dynamische omgeving met zorgprofessionals en van nature kritisch meedenkt over waarde creatie. 

Als Head of Finance rapporteer je rechtstreeks aan het bestuur en treed je op als sparringpartner voor de verschillende interne en externe stakeholders. In deze rol wordt van je verwacht dat je operationeel en strategisch meedenkt. Voorop daarbij staat altijd het primaire proces van zorgverlening en maximaal faciliteren van de zorgprofessionals.

In nauwe samenwerking met het managementteam help je om het fundament te leggen voor deze snelgroeiende groep, waarbij andere zorgondernemers kunnen aansluiten, in het bijzonder met een effectieve, lean ingerichte backoffice. Daarnaast speel je een rol in het integreren van acquisities. 
 

“De combinatie van te hoge werkdruk en administratielast breekt veel zorgprofessionals op. Bestendige motivatie komt voort uit een leven lang leren en nieuwe dingen proberen.”

Het gewenste kandidaatprofiel

Als Head of Finance pak jij je verantwoordelijkheid in het vormgeven van deze (nieuwe) functie. Je bent doelgericht en vastberaden veranderingen teweeg te brengen. Je gaat zelf op zoek naar oplossingen en hiervoor de juiste mensen intern en extern weet te vinden. 

  • Ondernemende professional met academisch denkniveau, stevig financieel economisch en/of bedrijfskundig onderlegd (drs. BE, eventueel aangevuld met RC); 
  • Minimaal vanaf 7 jaar werkervaring in een financiële functie, als (business) controller, bij voorkeur in dienstverlening; 
  • Sterke affiniteit met de zorgsector, ervaring met zorgadministratie is een plus; 
  • Enige ervaring met acquisities- en/of integratie vraagstukken is een plus;
  • Onafhankelijk, stevige gesprekspartner, kan positief challengen; 
  • Business sense, houdt zicht op het zorgbedrijf en vertaalt dit in scherpe analyses; 
  • Flexibel, voelt zich thuis in een dynamische, soms onvoorspelbare omgeving; 
  • Teamplayer, empathisch, kan ego managen en valt niet terug op hiërarchie.
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jesca.

Referentie: LIE06096