Head of Finance

De organisatie

De Baak is al meer dan 75 jaar één van de toonaangevende trainingsinstituten voor ontwikkeling en leiderschap. Sinds de oprichting in 1947 helpen zij generaties aan professionals en leidinggevenden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij de Baak wordt je uitgedaagd om te groeien en alles uit jezelf te halen. Dit doen ze met trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, maatwerktrajecten voor teams en organisaties en individuele coaching trajecten. De trainingen vinden plaats op twee inspirerende locaties in Driebergen en Noordwijk. De Baak kent twee onderscheidende onderdelen, naast hun trainingsinstituut maakt tevens een “hospitality-bedrijf” deel uit van de organisatie.. Die enerzijds een eigen focus, expertise en dynamiek kennen, anderzijds ook sterk aan elkaar verbonden zijn. De Baak is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft een zeer gezonde EBITDA. Om de lange termijn continuïteit te waarborgen heeft De Baak sinds 2018 een strategisch partner in de Salta Group (voorheen NCOI Groep). De organisatie is klaar voor een volgende fase van professionalisering en groei en de nieuwe Head of Finance speelt hierin een sleutelrol!

Het functieprofiel

Voor deze groeifase van De Baak zijn wij op zoek naar een mensgerichte Head of Finance. Je bent  eindverantwoordelijk voor het financiële beleid binnen de organisatie. Daarnaast ben je een inspirerende leidinggevende, en geef je coachend leiding aan jouw team (6 collega’s). Als lid van het MT denk je mee over een succesvolle bedrijfsvoering en groei van het bedrijf. Je werkt vanuit de locatie Noordwijk met een prachtig uitzicht op zee.

Naast de juiste, volledige en accurate vastlegging van de financiële administratie, de jaarrekening en de audit, bouw je een sterke business control functie met bijbehorende periodieke rapportages en analyses voor advies richting management. Je bent verantwoordelijkheid voor het opzetten van het meerjarenplan en interessante business cases  zoals het openen van een nieuwe locatie en eventuele overnames. Je bewaakt de connectie met andere afdelingen en bent een kritische en integere sparringpartner. Je rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur die voor de toekomst in de Head of Finance een co-piloot zoekt. Er is veel ruimte om jezelf breed te ontwikkelen en om brede verantwoordelijkheden naar je toe te trekken, zoals het IT beleid dat ook onder de scope van de rol valt. 

“Wij zijn eigenzinnige wereldverbeteraars. Wij geloven dat organisaties verbeteren als je de eigenheid van medewerkers vergroot. De wereld is zo complex dat standaardoplossingen niet meer werken. Daarom is eigenwijs en persoonlijk leiderschap nodig”.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde HBO/WO-opleiding (finance); Een post-master is een pré;
  • Je hebt aantoonbare relevante en leidinggevende werkervaring als (senior) financial, denk aan ervaring als Finance Director, Head of Finance of Finance Manager;
  • Gedegen kennis van finance, processen, structuren en software;
  • Je bent een sterke persoonlijkheid;
  • Je combineert een zakelijke aanpak met de menselijke maat;
  • Je bent proactief, hands-on en resultaat gedreven;
  • Je bent accuraat, bewaart en bewaakt het overzicht;
  • Je gaat te allen tijde voor kwaliteit;
  • Je hebt gevoel voor de dynamiek van een bedrijf met een complex stakeholdermanagement veld.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Alexander.

Referentie: LIT06266