Head of Finance

De organisatie

Quantware is wereldwijd de toonaangevende leverancier van supergeleidende kwantum hardware en stelt klanten in staat om vooruitstrevende kwantumprocessoren te ontwikkelen en fabriceren. Quantware is opgericht in 2020 in Delft door een kwantumingenieur en een TU Delft-alumnus en het is hun missie om de opkomst van de kwantumcomputer te versnellen, waardoor echte uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheidszorg en levenswetenschappen aangepakt kunnen worden. Als enige bedrijf in Nederland dat chips maakt voor kwantumprocessoren, heeft Quantware een sterke focus op dit complexe onderdeel van de kwantumcomputer. Zij willen hun groei verder voortzetten door op korte termijn meer technici te verwelkomen en nieuwe investeerders aan te trekken. Quantware is een organisatie waar jij in de breedte verder kan ontwikkelen als financial en van dichtbij een organisatie groot kan zien worden. Quantware is een moderne en vooruitstrevende werkgever en staat een goede werk privé balans te bewaken voor al haar werknemers. 

Het functieprofiel

In deze rol rapporteer je aan een ervaren CFO, waar je veel van kunt leren. Je zult verantwoordelijk worden voor alle financiële aspecten van de organisatie. Je Je richt je op diverse kerntaken, zoals het nauwlettend monitoren van maandafsluitingen, interne en externe rapportages, financieel management van de subsidies en aansturen van een accounting teamlid. Verder ben je verantwoordelijk voor het maken van prognoses, budgetbeheer en het actief monitoren van de cashflow. Met het oog op de verwachte groei van onze organisatie, zet je je in voor automatisering en efficiëntie om voortdurende verbeteringen te stimuleren Als de rechterhand van de CFO, speel je een cruciale rol door financiële analyses en modellen uit te voeren, zowel op verzoek als pro-actief. Hiermee voorzie je de CFO van de nodige onderbouwing voor gesprekken met interne stakeholders (management team en de diverse teamleads), aandeelhouders en subsidieverstrekkers. Daarnaast lever je waardevolle input voor de optimalisatie van data-inrichting en ben je actief betrokken bij het due diligence-proces voor toekomstige financieringsrondes (Series B/C). De rol is een fulltime positie, maar ook 32 of 36 uur is bespreekbaar. 

"In deze rol ben je onderdeel van een innovatie pionier. In deze scale-up omgeving is elke stap die je neemt een bijdrage aan iets groots en grensverleggend. Het is spannend, uitdagend en vol mogelijkheden - een omgeving waarin jouw zelfstandigheid en initiatief de sleutel zijn tot succes. Welkom bij de revolutie van de quantumcomputing!"

Het gewenste kandidaatprofiel

Stap in de wereld van de financiën van kwantummechanica en maak deel uit van een dynamische scale-up waar de actie nooit stopt. Hier is het jouw tijd om verantwoordelijkheden te pakken in een omgeving die bruist van mogelijkheden. Deze rol biedt meer dan alleen een baan; het is een kans om jezelf onder te dompelen in complexe investeringsvraagstukken en je expertise op het gebied van financiering naar nieuwe hoogten te tillen. Als een financial met een voorliefde voor (high-tech) productie, zie je de maakindustrie niet alleen als een werkplek, maar als een inspirerende arena waar innovatie en vooruitgang samenkomen. Je staat klaar om samen te werken met toonaangevende technici uit de kwantummechanica, wetende dat jouw bijdrage een immense impact kan hebben op de toekomst. 

  • Minimaal een afgeronde  bachelor opleiding in finance of gerelateerde veld; 
  • Vanaf 4 jaar werkervaring als (Financieel) controller of een vergelijkbare rol; 
  • Leidinggevende ervaring is welkom maar niet een must;
  • Goed in staat om zelfstandig te werken;
  • Durft initiatief te tonen voor verbetering;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Cynthia.

Referentie: LIIC06347