Manager Accounting

Manager Accounting

Organisatie

 

Wij zijn op zoek naar een Manager Accounting en People Manager die energie krijgt van een snelgroeiende organisatie en die klaar is voor de volgende carrière stap. In deze rol schakel je veel met de business en coach/ help jij je team naar een nieuw niveau. 

 

In een paar jaar tijd is deze internationale IT Staffing organisatie door hun IT niche brands verspreid over Nederland, België en Duitsland. Door te werken met niche brands, kunnen kunnen ze de IT markt zorgvuldig bedienen. De om en nabij 1000 consultants zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen deel van de markt, waardoor zij precies weten welke IT professional past bij welke opdrachtgever. 


Plek in organisatie 

In deze rol schakel je direct met de CFO en geef je leiding aan een team van 10 fte.
 


Manager Accounting Positie

 

De afdeling Accounting voert de financiële administratie voor Nederland, België en Duitsland, vanuit het hoofdkantoor in regio Amsterdam. Het team bestaat uit 10 personen waarvan 1 persoon in België werkt. Je werkt samen met Sales support, Financial Control en Business Control om een gedegen financiële administratie te voeren. Het is een jong en hecht team wat samen al een groot deel van de groei en professionalisering van de organisatie heeft meegemaakt. Jij zult als manager van de afdeling zorg dragen voor de ontwikkeling van het team en ze steeds weer klaar stomen voor de volgende groeifase. Hierbij dient de afdeling Accounting de business optimaal te faciliteren.

 

De organisatie investeert in systemen en tooling om tot schaalbare processen te komen. Zo zijn ze momenteel bezig om AFAS- en scan software te implementeren. Jouw bijdrage ligt hierbij vooral bij de persoon en het proces (verandermanagement) om een lerende organisatie neer te zetten. Door deze nieuwe software zijn we in staat om een correcte en tijdige maandafsluiting op te leveren. Je krijgt veel mogelijkheden om de afdeling Accounting mee te laten groeien.


Ideale Manager Accounting kandidaat

 

Wie ben jij? 

Je staat klaar voor je team. Je coacht ze naar een nieuw niveau en stimuleert eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zelf krijg je energie van het schakelen met de business en de finance organisatie verder te verbeteren in samenwerking met de CFO.

 

 • Verantwoordelijk voor het voeren van een volledige en juiste boekhouding;
 • Leiding geven aan, en de verdere ontwikkeling van, het Accounting team;
 • Mede verantwoordelijk voor de maand- en kwartaal afsluitingen en periodieke rapportages;
 • Inrichten, verbeteren en borgen van de administratieve processen;
 • Overall gedegen financieel beleid waarborgen;
 • Voorbereiden van het jaarwerk;
 • Proces optimalisatie en automatisering;
 • Ondersteunen van implementatie van Control Framework;
 • Op projectmatige basis met onderdelen van de business projecten uitwerken.

 

Wat vragen we van jou:

 • Afgeronde accountancy opleiding op minimaal hbo niveau;
 • 8+ jaar relevante management ervaring;
 • Ervaring met het aansturen van teams in andere landen;
 • Communicatief vaardig op verschillende niveaus, ook in het Engels;
 • Je haalt gepassioneerd en constant het beste uit jouw mensen;
 • Zorgvuldig, analytisch, resultaatgericht, een teamspeler, oplossingsgericht en besluitvaardig.

 
Perks van de job

Naast een gezellige werksfeer wordt een gezonde levensstijl gestimuleerd, middels een eigen smoothiebar en gymmemberships. De Learning & Development afdeling voorziet jou daarnaast van alles wat je nodig hebt om succesvol te kunnen zijn in jouw rol.


Mooie kans!

Als Manager Accounting krijg jij de kans om de afdelingen uit te bouwen en impact te hebben op de financiële functie van de organisatie. Je komt te werken in een snelgroeiend bedrijf in een internationale setting met de bijbehorende mogelijkheden en uitdagingen. De Finance afdeling bestaat uit een hecht team. Alle collega’s binnen de organisatie hebben dezelfde ambitieuze instelling. Er wordt hard gewerkt maar er is ook genoeg tijd voor gezelligheid.
 


Locatie

Randstad


salaris