Manager BPM Finance &...

Manager BPM Finance & Risk Operational Manager

Organisatie

De organisatie is een wereldwijde, beursgenoteerde marktleider in Recruitment en HR Services. Door de sterke ondernemingszin en drive is de organisatie uitgegroeid naar een gerenommeerde, mondiaal gedreven onderneming die in verschillende markten een prominente positie bekleed.

 

Wij zoeken een Manager BPM Finance and Risk Operational Manager voor één van de drie grote divisies binnen de groep. Deze divisie heeft een miljardenomzet en een aanzienlijke marktpositie in Australië, Europa, Azië en de Verenigde Staten. De divisie wordt net als de groep gekenmerkt wordt door een sterke groeiambitie: autonoom en door acquisities.

 

Je komt te werken in een professionele, open communicerende organisatie, gericht op samenwerking en kwaliteit. Zij hebben een sterke drive voor innovatie en vooruitgang, waarbij proactiviteit en nieuwe initiatieven worden gewaardeerd. Daarnaast leggen zij de nadruk op goede samenwerking binnen het team. Je begeeft je in een bijzonder en afwisselend werkveld.


Manager BPM Finance & Risk Operational Manager Profiel

De Manager BPM Finance and Risk Operational Manager opereert op het snijvlak van Finance en IT en heeft daarmee een grote verantwoordelijkheid en impact op de financiële informatievoorziening binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, beheren, optimaliseren en kwalitatief sturen en beheren van de ketenprocessen O2C, P2P, A2R en AO/IC binnen Finance. Je stuurt hierin op tactisch niveau een operationeel team aan van vijf vakkundige professionals O2C, P2P, R2R en AO/IC.

 

Deze positie is sterk project gestuurd: het komende jaar zal in het teken staan van het succesvol aansturen van de conversie binnen het IT landschap. Dit betekent een grote transformatie van een nieuw front-end+ back-end systeem en een transitie van SAP naar Navision. Je zal daarbij invloed uitoefenen op setting van de processen en zal in het kader van deze transitie de processen dan ook opnieuw definiëren. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor het (laten) trainen van de medewerkers om deze nieuwe werkwijzen over te nemen en de transitie tot een succes te maken.

 

In deze positie rapporteer je aan de Director Accounting & Risk Management.

 

Tot jouw taken behoren onder andere:

 • Leidinggeven aan de afdeling BPM Finance en deelnemen aan het MT Finance;
 • Zorg dragen voor de continuïteit en integriteit van het financiële systeem inclusief de stamdata en het aansturen van de verschillende leveranciers;
 • Deelnemen aan een toezien op diverse projecten vanuit het financiële domein;
 • Managen van een breed risicomanagement beheersysteem en het waarborgen van de compliance van de financiële processen.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren over het afdekken van de risico’s binnen het control framework.


Ideale Manager BPM Finance & Risk Operational Manager Kandidaat

Wie ben jij?
Je houdt van afwisseling in je werk waarbij je de balans tussen het werken aan projecten, de reguliere operatie van de organisatie maar ook compliance weet te bewaken. Je bent enthousiast, flexibel en proces gedreven en weet op dit ook op je collega’s over te brengen. Je kan zowel in wisselend teamverband als ook zelfstandig, veelal complexe, problemen oplossen.

 

Wat breng je mee?

 • WO werk- en denkniveau met circa 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van Finance en IT systemen, waarvan bij voorkeur circa 5 jaar werkervaring in een leidinggevende functie;
 • Je hebt zakelijke sensitiviteit, ownership en een oplossingsgerichte mindset
 • Je kunt samenwerken in een multidisciplinair team
 • Je hebt aantoonbare resultaten geboekt met het aansturen van complexe projecten/ activiteiten;
 • Ervaring met het opzetten, onderhouden en aansturen van (complexe) werkprocessen;
 • Je krijgt energie van implementatietrajecten: je brengt graag efficiencymaatregelen in de praktijk, denkt in structuren en kan draagvlak creëren bij verschillende stakeholders.
 • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten, zodanig dat een lerende organisatie ontstaat en een gemotiveerde, kwalitatieve groep medewerkers werkzaam is.

 

Nederlands is een vereiste.


Locatie

Regio Amsterdam


salaris

Marktconform