Manager Business Control

De organisatie

Bilfinger BeNe is een bedrijf dat zich onderscheidt in de industrie met zijn multidisciplinaire dienstverlening. Met een geschiedenis die teruggaat tot decennia geleden, heeft Bilfinger BeNe (onderdeel van Bilfinger Groep) een solide reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner en veelzijdige aanbieder van ondersteunende diensten voor de industriële bedrijven over de hele wereld.

Zij zijn dé disciplinaire partner voor zowel projecten als onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets. Ze hebben commitment van en langdurige contracten met vooraanstaande klanten in de industrie (blue chip cliënten) en hebben daarmee een solide basis om op verder te bouwen. Wereldwijd telt Bilfinger zo’n 36.000 werknemers en zijn ze actief in 27 landen. Het is een beursgenoteerde organisatie in Duitsland, met het hoofdkantoor in Mannheim.

Bilfinger BeNe is toegewijd aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf erkent de impact van industriële activiteiten op het milieu en zet zich in voor het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn klanten. Door innovatieve technologieën en methoden te gebruiken, draagt Bilfinger BeNe bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Het functieprofiel

Bilfinger is continue in beweging. Er is een grote focus op blijvende groei en ontwikkeling en er is een duidelijke strategische kalender gedefinieerd. Je zult actief betrokken zijn bij strategische projecten, zowel op global als regionaal niveau. Hierbij kan je denken aan onderdeel uitmaken van de Sustainability werkgroep, waarin je scenario’s onderbouwd, de voortgang monitoort en een rol zal spelen in de ESG rapportage. Een ander project kan zijn dat je betrokken bent bij het identificeren, onderbouwen en tracken van verdere mogelijkheden van LEAN in de organisatie of samen met  de CFO BeNe werkt aan toekomstige acquisitie- en integratie trajecten.

De Manager Business Control bij Bilfinger BeNe speelt een cruciale rol in het bewaken en optimaliseren van de financiële en operationele prestaties van de gehele organisatie, voor Nederland en België. Deze functie vereist een combinatie van financiële expertise, analytisch vermogen en strategisch inzicht om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Vijf Business Controllers vallen onder jouw verantwoordelijkheid en zelf rapporteer je aan de Finance Director Bilfinger BeNe.

Als Manager Business Control fungeer je ook als een sparringpartner voor de Finance Director, CFO en andere key stakeholders. Je communiceert regelmatig financiële resultaten, trends en aanbevelingen, en biedt ondersteuning bij het begrijpen en interpreteren van financiële informatie. Je speelt een proactieve rol in het identificeren van kansen en uitdagingen, en draagt bij aan de ontwikkeling van strategische initiatieven om het bedrijf vooruit te helpen.

"Nummer 1 in efficiëntie en duurzaamheid."

Het gewenste kandidaatprofiel

  • WO niveau en een achtergrond in Accountancy, Bedrijfseconomie (aangevuld met een RA/RC);
  • Minimaal 8/ 10 jaar werkervaring;
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels (zowel in woord als geschrift);
  • Beschikt over leidinggevende capaciteiten;
  • Ervaring binnen een projectomgeving, idealiter in de bouw;
  • Je gaat geen uitdaging uit de weg en als er actie ondernomen moet worden ben jij degene die er bovenop zit;
  • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met het aansturen van interne (proces) verbetertrajecten waaronder KPI dashboards en het neerzetten van een solide P&C cyclus;
  • Heeft kennis van operationele bedrijfsvoering, dynamiek van de klant, bedrijfseigen tools en bedrijfsbrede procedures in relatie tot de administratieve organisatie;
  • Uitdrukkingsvaardigheid voor het formulieren van heldere conclusies vanuit cijfers.
  • Sociale vaardigheid voor het inhoudelijk en qua presentatie afstemmen van de boodschap op de doelgroep, zodat draagvlak voor verklaringen van cijfers ontstaat.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Maureen.

Referentie: LISM06065